Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις για ένα κοινό ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης με θέμα: «Η σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα»

0
2640

Ανακοίνωση ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΠΑΣΟΚ Δράμας

«Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΠΑΣΟΚ Δράμας τις τελευταίες ημέρες είχε κάνει έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς της Δράμας, θεσμικά όργανα, συλλόγους, οργανώσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Εργατο-υπαλληλικό Κέντρο, το Επιμελητήριο, τα Πολιτικά Κόμματα ώστε:
-Όλοι μαζί και από κοινού να επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και να επιδώσουμε αντίγραφο αυτού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της επικείμενης επίσκεψης τους στη Δράμα.
-Να καταδικάσουμε απερίφραστα την αναίτια, παράλογη, αντιοικονομική, καταστροφική, άδικη και προκλητική εξαίρεση της Δράμας από τους σχεδιασμούς για την χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας.
-Να ζητήσουμε τη δίκαιη επίλυση του θέματος, ώστε η σχεδιαζόμενη όδευση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας να διέρχεται από τη Δράμα.
Σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος των διαβουλεύσεων.
Μαζί μας προσυπέγραψαν ήδη και συνέβαλλαν στην τελική διαμόρφωση αλλά και στην προώθηση του ψηφίσματος, η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου και ο βουλευτής Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Όπως μας ενημέρωσαν, θα είναι ενεργά παρόντες, αναλαμβάνοντας να επιδώσουν το ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, καθώς και να ενημερώσουν την Προέδρο της Δημοκρατίας σχετικά.

Το ψήφισμα υπογράφουν:
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΑΡΑ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΜΠΙΔΗΣ
ΕΡΓΑΤΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΡΑΜΑΣ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»
ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΡΑΜΑΣ
Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον αγώνα της δραμινής κοινωνίας ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μπλούχος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δράμας της παράταξης Μέτιου (Ν.Δ.), και το Επιμελητήριο Δράμας.

Το συμπέρασμά μας από όλη την προσπάθεια αυτών των ημερών είναι: ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!»
Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας «Για τον άδικο αποκλεισμό της Δράμας από την όδευση της σιδηροδρομικής Εγνατίας»
«Οι Φορείς, Οργανώσεις, Πολιτικά Κόμματα, Βουλευτές, που υπογράφουμε, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των δραμινών πολιτών, καταδικάζουμε απερίφραστα:
Την αναίτια, παράλογη, αντιοικονομική, καταστροφική, άδικη και προκλητική εξαίρεση της Δράμας από την όδευση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και ζητούμε την παρέμβαση του Προέδρου της Κυβέρνησης για τη δίκαιη επίλυση του θέματος, ώστε η Σιδηροδρομική Εγνατία να διέρχεται από τη Δράμα .
Ανήσυχη και βαθιά προβληματισμένη η κοινωνία της Δράμας:
• Βιώνοντας ήδη τις βαριές συνέπειες από τον άδικο αποκλεισμό μας από την Οδική Εγνατία και την παράλογη απουσία οποιουδήποτε διορθωτικού μέτρου,
• Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σχεδιαζόμενη χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και ο χρονοπρογραμματισμός των έργων, που έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Μεταφορών κ. Κωσταντίνος Καραμανλής, οδηγούν στον οριστικό αποκλεισμό της Δράμας από τα περιφερειακά και εθνικά δίκτυα μεταφορών και ανάπτυξης,
• Επισημαίνοντας ότι παρά τους πολύχρονους αγώνες μας, την τελευταία 15ετία, η Δράμα ζει σε ιδιότυπη και παράλογη απομόνωση από τον Εθνικό Κορμό, χωρίς οι αρμόδιες κρατικές και περιφερειακές υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα,
• Αντιλαμβανόμενοι ότι πλέον, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις, οδηγούμαστε στον οριστικό οικονομικό και κοινωνικό στραγγαλισμό της Δράμας, πέρα από κάθε έννοια δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ισόρροπης ανάπτυξης,
Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης να αναλάβει κάθε κατάλληλη πρωτοβουλία, στο πλευρό της δραμινής κοινωνίας, ώστε ο σιδηρόδρομος, που εδώ και 130 χρόνια συνδέει τη Δράμα με την Ανατολή και τη Δύση, να συνεχίσει και στο μέλλον, για το καλό του τόπου και των παιδιών μας.
Το ψήφισμα αυτό θα επιδιώξουμε να το παραλάβουν όλοι οι ιθύνοντες, που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το πρόβλημα, καθώς και οι αρχηγοί των κομμάτων της ελληνικής βουλής.
Το ψήφισμα αυτό θα επιδιώξουμε να το δημοσιοποιήσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, μεταξύ άλλων ζητώντας υποστήριξη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!