Σε άθλια κατάσταση οι διαβάσεις πεζών

0
2672

Κυριάκος Αποστολίδης: «Αναγκαίες οι παρεμβάσεις στις διαβάσεις πεζών από τον Δήμο Δράμας»

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Αποστολίδης της παράταξης «Project» έθεσε για μία ακόμα φορά το θέμα των διαβάσεων πεζών στο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι οι διαβάσεις πεζών στην πόλη της Δράμας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, καθώς έχουν ξεβάψει και αυτό αποτελεί κίνδυνο για πιθανά ατυχήματα. Πρόσθεσε δε ότι, πέραν των άλλων, σε μία τέτοια περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου Δράμας. Είπε, επίσης, ότι ακόμα και ένας μικρός αριθμός διαβάσεων που αποκαταστάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι έχει ήδη επανέλθει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από το βάψιμο. Ο κ. Αποστολίδης έθεσε, μάλιστα, και τον προβληματισμό του για τα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Απαντώντας ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης είπε ότι μέσα στο έργο της οδοποιίας που θα εκτελεστεί φέτος συμπεριλαμβάνεται και η εργασία της αποκατάστασης των διαβάσεων πεζών. Ο κ. Καψημάλης πρόσθεσε σχετικά με τη λύση του προβλήματος ότι η έναρξη των έργων οδοποιίας αποτελεί πλέον ζήτημα χρόνου.
Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα παράπονα μεγάλου αριθμού πολιτών για την κατάσταση των διαβάσεων πεζών τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια είναι συνεχή. Όσο ασήμαντο σε κόστος μπορεί να είναι το έργο της συντήρησης των διαβάσεων πεζών, άλλο τόσο σημαντικό είναι για την ασφάλεια των πολιτών. Πράγματι, αποτελεί σημείο προβληματισμού και η ποιότητα ή το είδος του υλικού το οποίο χρησιμοποιείται για τη βαφή των διαβάσεων πεζών, καθώς μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που δεν ξεπερνά την πάροδο κάποιων μηνών, οι διαβάσεις πεζών που αποκαταστάθηκαν επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση. Φθάνουν, δηλαδή, στο σημείο να μην είναι ορατές από τους πεζούς ή τους οδηγούς, κάτι που ελλοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.
Σε πολλές περιοχές όπου η κυκλοφορία των οχημάτων είναι συνεχής και κυρίως στα σημεία όπου δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν οι σηματοδότες που προειδοποιούν για την ύπαρξη διαβάσεων πεζών, ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της οδού Ευξείνου Πόντου, όπου η κυκλοφορία είναι συνεχής και η αποκατάσταση των διαβάσεων απολύτως απαραίτητη.
Προβλήματα, όμως, με την ολοκληρωτική φθορά του χρώματος στις διαβάσεις υπάρχουν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας έναν επιπρόσθετο παράγοντα κινδύνου στην ήδη άναρχη κυκλοφορία πεζών και ΙΧ, ειδικά ορισμένες ημέρες και ειδικότερα κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής.

Το ζήτημα της αποκατάστασης των διαβάσεων πεζών σχετίζεται και με την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία
Το ζήτημα της αποκατάστασης των διαβάσεων πεζών σχετίζεται και με την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία. Παρότι τη χρονιά που πέρασε τα μαθήματα έγιναν μετ’ εμποδίων και κατά διαστήματα, από τη νέα σχολική περίοδο φαίνεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν ομαλότερα. Κατά συνέπεια, και η διέλευση των μαθητών από τα σημεία διαβάσεων πεζών θα είναι συνεχής. Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, που είναι γνωστές στους περισσότερους πολίτες, θα ήταν ίσως σκόπιμο να αξιοποιηθεί η περίοδος του καλοκαιριού για την αποκατάσταση αυτών των προβλημάτων. Παράλληλα, θα πρέπει κάποια στιγμή να υπάρξουν εξηγήσεις και για την ταχύτητα με την οποία οι αποκαταστημένες διαβάσεις επανέρχονται στα επίπεδα φθοράς που βρίσκονταν πριν. Προφανώς είναι εύλογος ο προβληματισμός για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη βαφή τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις από τους αρμοδίους για το θέμα αυτό.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα με την κατάσταση των διαβάσεων πεζών έχει τεθεί κατ’ επανάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο στο διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, τόσο από τον κ. Αποστολίδη όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους. Προς το παρόν η αποκατάσταση των διαβάσεων είναι ένα πρόβλημα του οποίου η λύση συνεχίζει να εκκρεμεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!