Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση βοήθειας από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Δράμας

0
2647

Σήμερα μεταφέρεται μέσω του Ερυθρού Σταυρού στην Ελασσόνα

Σήμερα το μεσημέρι παραλαμβάνεται από τον Ερυθρό Σταυρό Δράμας η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου προκειμένου να
φθάσει στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων
του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας.
Η ανταπόκριση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας και των φίλων του Σωματείου, που άρχισε από την Παρασκευή προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης ήταν σημαντική, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων
του Νοσοκομείου, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος. Στο πλαίσιο αυτής πρωτοβουλίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, όπως μακαρόνια, ζυμαρικά, φρυγανιές, κονσέρβες και τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά η προσπάθεια επικεντρώθηκε περισσότερο στη συγκέντρωση ειδών
προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, μωρομάντηλα κλπ.
Η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς θα έχει και
συνέχεια, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας ότι αυτή ήταν μόνο η πρώτη δράση που είχε διάρκεια πολύ λίγων ημερών, προκειμένου τα είδη που συγκεντρώθηκαν να μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό στους σεισμοπαθείς.
Για τη δρομολόγηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας υπήρξε επικοινωνία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας με τον Ερυθρό Σταυρό, αλλά και με αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων στη Λάρισα, όπως τον Φαρμακευτικό Σύλλογο και το Εργατικό Κέντρο, που προχωρούν σε ανάλογες προσπάθειες και παρείχαν πληροφόρηση για τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου της Δράμας, η προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας αγκαλιάστηκε από όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Δράμας, πολλοί από τους οποίους, για να προλάβουν τις προθεσμίες, έδωσαν χρήματα, με τα οποία το σωματείο προχώρησε σε αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, υπήρξε συνεχής επαφή μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας προκειμένου να επικεντρωθεί η προσπάθεια σε είδη που λείπουν.
«Το χτύπημα που δέχτηκαν οι συνάνθρωποι μας στην Ελασσόνα είναι διπλό: από τη μια πλευρά η πανδημία και από την άλλη η σεισμική δραστηριότητα. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, αυτά τα προβλήματα τα αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα οι υγειονομικοί όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της Δράμας και για αυτό η ευαισθητοποίηση των 630 εργαζομένων για την ανθρωπιστική βοήθεια ήταν άμεση» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα προβλήματα στην Ελασσόνα συνεχίζονται
Δυστυχώς οι μετασεισμοί συνεχίστηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή που της Ελασσόνας που δοκιμάζεται. Η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζ. Ράπτη επισκέφθηκε το Μεσοχώρι Ελασσόνας και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα, συνοδευόμενη από τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη και τον Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γ. Βλαχάκη.
Η υφυπουργός επισκέφτηκε την πληγείσα περιοχή, για να εκφράσει τη συμπαράσταση του υπουργείου στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και να επισκεφτεί τις προσωρινές δομές που έχουν εγκατασταθεί στο Μεσοχώρι από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την 5η ΥΠΕ.
Στην πλατεία του χωριού έχει τοποθετηθεί οικίσκος από το Δήμο Ελασσόνας, όπου λειτουργεί καθημερινά ιατρείο.
Η υφυπουργός συνομίλησε με τους υγειονομικούς του ιατρείου και συνάντησε κλιμάκιο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το οποίο απασχολούσε δημιουργικά μικρά παιδιά του Μεσοχωρίου. Αμέσως μετά την επίσκεψη η κ. Ράπτη δήλωσε: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες από το σεισμό. Το Υπουργείο Υγείας θα είναι εδώ, δίπλα στους κατοίκους και θα τους υποστηρίζει με όλες τις δομές για όσο χρειαστεί, προσφέροντας υπηρεσίες σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Θεσσαλίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ