Ομαλή η νέα αρχή στα σχολεία της Δράμας

0
5354

– Χωρίς κρούσματα μαθητές και καθηγητές στα σχολεία της ΠΕ Δράμας τη Δευτέρα
– Δεν επιτράπηκε η είσοδος σε 9 περιπτώσεις αρνητών των self test

Θετική ήταν η πρώτη ημέρα της επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών στις σχολικές τάξεις των Λυκείων του Νομού Δράμας. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στο σχολικό περιβάλλον.
Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Χριστίνα Βαμβούρη, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» υπογράμμισε ότι στο σύνολο των σχολικών μονάδων που επαναλειτούργησαν, παρουσιάστηκαν 9 περιπτώσεις κατά τις οποίες οι γονείς μαθητών δεν δέχτηκαν να πραγματοποιήσουν τα self test. Στους μαθητές αυτούς δεν επιτράπηκε να εισέλθουν στην τάξη και να παρακολουθήσουν τα σχολικά μαθήματα δια ζώσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ».

Πολύ καλή η εικόνα την πρώτη ημέρα στη Δράμα
Χθες, Δευτέρα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων στα Λύκεια με τη χρήση των self test, σημειώθηκαν στον Νομό Δράμας επιπλέον δέκα απουσίες μαθητών που δεν έφεραν βεβαίωση καθώς δεν γνώριζαν πώς να εξασφαλίσουν την σχολική κάρτα με τα αποτελέσματα των self test που έπρεπε να κάνουν… «Η εικόνα της πρώτης ημέρας επαναλειτουργίας των δια ζώσης μαθημάτων στα Λύκεια της Δράμας ήταν πολύ καλή, αν αναλογιστούμε ότι οι συνολικοί μαθητές που φοιτούν στον Νομό Δράμας ανέρχονται στους 5985» εξήγησε η κ. Βαμβούρη.
Παράλληλα, όπως είπε έχουν γίνει 63 εμβολιασμοί εκπαιδευτικών με αδιάθετες δόσεις εμβολίων, στο διάστημα από 4 έως 11 Απριλίου ενώ πρόσθεσε ότι τα self test που περισσεύουν, από αυτά που διατίθενται στους μαθητές από τα εσπερινά Λύκεια της Δράμας, θα διατεθούν σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν self test για κάποιο λόγο.

Τα σταθερά σημεία επιβεβαιωτικού ελέγχου στη Δράμα
Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των θετικών αποτελεσμάτων που ίσως προκύψουν από τα self test, το επόμενο βήμα είναι ότι θα πρέπει να εκδοθεί σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος για τους μαθητές ή δήλωση θετικού αποτελέσματος για τους εκπαιδευτικούς, τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων και στη συνέχεια να προβούν σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ εντός 24 ωρών. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε κάποια από τις σταθερές δημόσιες δομές που προτείνονται, είτε ιδιωτικά, εφόσον το επιθυμούν, με δικά τους έξοδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σταθερά σημεία επιβεβαιωτικού ελέγχου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας είναι δύο:
– Στην Ε’ Μοίρα Καταδρομών στο Στρατόπεδο Παπαργύρη στην Λεωφόρο Στρατού κατά τις ώρες 9:00 έως15:00 και
– στο Κέντρο Ενημέρωσης του Δήμου Δράμας την Πλατεία Ελευθερίας κατά τις ώρες από τις 9:00 έως 13:00.

Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test από τα στελέχη του ΕΟΔΥ
Συνεχίζονται χωρίς παύση και τα δωρεάν rapid test από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα. Χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και στην Αδριανή. Σήμερα Τρίτη 13 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 09.00 το πρωί και επίσης στην Κοινότητα Πλατανιάς και στην Πτελέα του Δήμου Παρανεστίου. Την Πέμπτη 15 Απριλίου από τις 09.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί δράση Drive Through ο τόπος διεξαγωγής της οποίας προφανώς θα ανακοινωθεί ενώ από την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν rapid test και στην Πλατεία Ελευθερίας. Την Παρασκευή 16 Απριλίου, τα στελέχη του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν rapid test στην Κοινότητα Μαυροβάτου και στην πλατεία Ελευθερίας από τις 09.00 το πρωί.

Πολλαπλές προγραμματισμένες δειγματοληψίες στον Δήμο Δοξάτου
Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν στον Δήμο Δοξάτου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης του covid-19. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των δειγματοληψιών, θα γίνουν rapid test:
-Στην Κοινότητα Κεφαλαρίου το Σάββατο 17 Απριλίου κατά τις ώρες 9 έως 11 το πρωί, στο κοινοτικό κατάστημα.
-Στην Κοινότητα Αγίου Αθανασίου, το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 κατά τις ώρες 11 έως 14:00 στο κτήριο του Κ.Α.Π.Η.
-Στην Κοινότητα Καλαμώνα, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 κατά τις ώρες από 9 έως 11 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα.
-Στην Κοινότητα Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 κατά τις ώρες 11 έως 14:00 στο κοινοτικό κατάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι θα πρέπει να φέρουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Για την επικοινωνία των αποτελεσμάτων θα πρέπει να δοθεί αριθμός κινητού τηλεφώνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ