Η Σύναξις του οσίου Γεωργίου του ομολογητού εορτάστηκε στη Δράμα

0
2639

Η σύναξις του οσίου και θεοφόρου πατρός Γεωργίου του ομολογητού εορτάστηκε την Κυριακή (Δ΄ Κυριακή των Νηστειών), στη Μητρόπολή της πόλης μας με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας. Την Παρασκευή 9 Απριλίου μεταφέρθη από την Ιερά Μονή Αναλήψεως Σίψας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράμας η αγία δεξιά χείρα του οσίου πατρός Γεωργίου και ετέθη προς προσκύνηση των πιστών.
Το απόγευμα της Παρασκευής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου ετελέσθη η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας έψαλε την Δ΄ στάση των Χαιρετισμών και ομίλησε επίκαιρα.
Το πρωί του Σαββάτου ετελέσθη θεία λειτουργία και το απόγευμα εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Την Κυριακή Δ΄ Νηστειών, 11 Απριλίου, εορτή της συνάξεως του οσίου και θεοφόρου πατρός Γεωργίου του ομολογητού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος χοροστάτησε στο Όρθρο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο.
Πριν την απόλυση εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Γεωργίου και ακολούθησε εντός του Ιερού Ναού λιτανεία του ιερού λειψάνου του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ