«Σκούπα» και στον χείμαρρο Αγ. Βαρβάρας από τον Δήμο Δράμας

0
1779

– Απολύμανση και καθαρισμός δίπλα στη λίμνη
– Καθαρίζονται μια προς μία οι εστίες ρύπανσης

Καθαρισμό από μπάζα και σκουπίδια, στις όχθες του χειμάρρου της Αγίας Βαρβάρας, σε σημείο που βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του μίνι περιφερειακού προς το Αρκαδικό, πραγματοποίησε χθες η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας. Παράλληλα, προχώρησε και στον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη της Αγίας Βαρβάρας μετά την αθρόα συγκέντρωση πολιτών το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της πανδημίας.
Σε ότι αφορά το σημείο του χειμάρρου της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται κοντά στην σωληνωτή γέφυρα του Αρκαδικού, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι στον χώρο που καθαρίστηκε χθες, υπήρχαν συγκεντρωμένα μπάζα και ογκώδη αντικείμενα. Η περιοχή καθαρίστηκε από την εστία ρύπανσης με τη βοήθεια ενός φορτηγού με “αρπάγη” που διαθέτει ο Δήμος Δράμας. Στον καθαρισμό του συγκεκριμένου σημείου μετέβησαν οι υπηρεσίες του δήμου, μετά από αίτημα πολιτών οι οποίοι είναι πλέον περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα καθαριότητας στην πόλη και τις κοινότητες. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής των προβλημάτων της novoville που έθεσε σε λειτουργία πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Δράμας.
Παράλληλα με τις επισημάνσεις των πολιτών, ο Δήμος Δράμας, ακολουθεί και τον προγραμματισμό που έχει κάνει για τον καθαρισμό μιας σειράς χώρων που έχουν μεταβληθεί σε σημεία ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων. «Το θετικό είναι ότι πολλά από αυτά τα σημεία που έχουν καθαριστεί παραμένουν ευτυχώς καθαρά μέχρι και σήμερα» σημειώνει ο κ. Χρήστος Κυριακίδης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τον χώρο που καθαρίστηκε στον περιφερειακό, κοντά στην αερογέφυρα των Αμπελακίων.
Μέχρι σήμερα η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, έχει καθαρίσει τρία σημεία ρύπανσης στη Νέα Σεβάστεια, σε δυο σημεία του Μαυρόβατου, στην περιοχή της Σίψας (στην είσοδο της πρώην χωματερής και σε δυο ακόμη σημεία της περιοχής). Στον Μυλοπόταμο επίση, καθαρίστηκε μια εστία ρύπανσης έξω από το χωρίο. Μέσα στην πόλη καθαρίστηκε ο χώρος δίπλα στα κοιμητήρια της Νέας Κρώμνης, ενώ έγινε και καθαρισμός στο πάρκο του Άγνωστου Στρατιώτη, σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου. Παράλληλα έγινε καθαρισμός μέσα σε παλιό λατομείο στον Κορύλοβο, σε χώρο ρύπανσης απέναντι από το 6ο Γυμνάσιο κ.ο.κ.

Επόμενος σταθμός της υπηρεσίας του Δήμου Δράμας είναι ο καθαρισμός σε σημείο ρύπανσης που βρίσκεται μετά το στρατόπεδο Φωστηρίδη, ενώ από τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα καθαρισμού σημείων όπου υπάρχει εκτεταμένη ρύπανση. Τα δυο μεγαλύτερα από αυτά τα σημεία εντοπίζονται στις αγροτικές περιοχές του Νικοτσάρα και της Χωριστής, που έχουν μετατραπεί σε χωματερές.
Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ειδικά για τα απορρίμματα που αφορούν λευκές συσκευές και ογκώδη αντικείμενα, ουσιαστική λύση θα επέλθει με τη δημιουργία του “Πράσινου Σημείου” στην περιοχή του αγροκτήματος Μυλοποτάμου. Η πρόταση για την χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έχει ήδη κατατεθεί από τον Δήμο Δράμας. Το “Πράσινο Σημείο” που βρίσκεται στο αγρόκτημα Μυλοποτάμου, κοντά στη διασταύρωση της Κοινότητας Νικοτσάρα, θα δέχεται λευκές συσκευές και ογκώδη αντικείμενα τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να μεταφέρουν εκεί, με στόχο να μειωθούν τα σημεία ανεξέλεγκτης απόθεσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα δημιουργίας “Πράσινου Σημείου” βρίσκεται σε “καλό δρόμο” και σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής, είναι πολύ πιθανόν να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ