«Ομίχλη» για το Δημοτικό Στάδιο και το νέο Kολυμβητήριο

0
1766

– Προπονήσεις εκτός Δράμας ή σε ακατάλληλους χώρους συνεχίζουν οι αθλητές
– Μιλούν στα «Χ» οι κύριοι Αλ. Τσιαμπούσης και Γ. Μυστακίδης

Δύσκολο να υλοποιηθεί το έργο της αλλαγής του τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας μέσα στην προθεσμία περαίωσης του έργου, αφού αυτή λήγει τον Δεκέμβριο και οι εργασίες για μία ακόμα φορά μοιάζουν να έχουν σταματήσει εδώ και αρκετές ημέρες.
Την ίδια ώρα, αθλητές των συλλόγων, προπονητές και γονείς ταλαιπωρούνται, αφού δεν υπάρχει ταρτάν για τις προπονήσεις και οι αθλητές ασκούνται γύρω από το Γυμνάσιο Αρρένων και σε απομακρυσμένες εγκαταστάσεις, όπως στο Νευροκόπι ή την Ελευθερούπολη. Οι μετακινήσεις αυτές, βέβαια, δεν βολεύουν καθόλου τους αθλητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι και μαθητές που έχουν υποχρεώσεις για διάβασμα, φροντιστήρια κλπ.

Γιάννης Μυστακίδης: «Τα έργα αντικατάστασης του τάπητα έχουν σταματήσει»
Ο κ. Γιάννης Μυστακίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή», επισημαίνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι τα έργα αντικατάστασης του τάπητα έχουν σταματήσει και την ίδια ώρα ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου περνά, αφήνοντας πίσω τις ευνοϊκότερες ημέρες από πλευράς καιρικών συνθηκών για την εκτέλεση του έργου. «Είναι πραγματικά άξια απορίας η καθυστέρηση που υπάρχει και δικαίως αναρωτιούνται οι αθλητές και οι άνθρωποι του αθλητισμού πότε επιτέλους θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί το έργο της αντικατάστασης του ταρτάν, αφού ο καιρός από εδώ και πέρα θα επιδεινωθεί» τονίζει ο κ. Μυστακίδης, θυμίζοντας ότι από πλευράς της Δημοτικής Αρχής «είχε αναφερθεί ότι τα έργα επρόκειτο να τελειώσουν ακόμα και τον Οκτώβριο, εάν οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του εργολάβου. Βέβαια, αυτό δεν έγινε, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Ήδη φτάνουμε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι θα πάμε στην ολοκλήρωση του έργου από την επόμενη χρονιά. Όμως αυτό έχει επιπτώσεις για τις ομάδες, τους αθλητές και τους υπόλοιπους πολίτες που αθλούνται στο δημοτικό στάδιο. Οι προπονήσεις δεν γίνονται στις συνθήκες που θα έπρεπε και αυτό δεν βοηθάει στη σωστή προετοιμασία των αθλητών. Δεν γίνεται περισσότεροι από 250 αθλητές να τρέχουν συνεχώς σε τσιμέντο, γύρω από το Αρρένων, στο στάδιο της Ελευθερούπολης ή στο Νευροκόπι.
Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση».
Όπως είπε ο κ. Μυστακίδης, δυστυχώς, καρκινοβατεί και το έργο του νέου κολυμβητηρίου, για το οποίο ο Δήμαρχος Δράμας έχει πει εδώ και 2 μήνες ότι θα ξεκινήσει άμεσα. «Ούτε καν η καθαίρεση της σκεπής έχει γίνει. Δεν έχουν μπει στον χώρο ούτε τα μηχανήματα, πέραν του γεγονότος που είχαμε επισημάνει ως δημοτική παράταξη, ότι στο νέο κολυμβητήριο δεν προβλέπονται κερκίδες, κάτι που δεν συνάδει με αθλητικό χώρο. Ακόμα και αυτό δεν προχωρά».

Αλέξανδρος Τσιαμπούσης: «Έχουμε μία Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να δώσει λύση σε τίποτα»
Για το θέμα των καθυστερήσεων στα έργα τόσο του Δημοτικού Σταδίου όσο και του νέου κολυμβητηρίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project για τη Δράμα», κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, δηλώνει στα «Χ» ότι είναι απαράδεκτο αυτή τη στιγμή η Δράμα να μην έχει ούτε δημοτικό κολυμβητήριο ούτε δημοτικό στάδιο για προπονήσεις, συμπληρώνοντας: «Αυτό προφανώς και δεν είναι τυχαίο. Έχει να κάνει με την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να λύνει προβλήματα». Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες παράδοσης του έργου αλλαγής του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, ο κ. Τσιαμπούσης είπε: «Αν ξεπεραστεί η 9η Δεκεμβρίου, προφανώς δεν θα είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Για αυτό, όμως, θα πρέπει να απαντήσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Περιμένουμε να δούμε αν είναι το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμα, και τι θα γίνει αν τελικώς δεν είναι. Αλλά και το νέο κολυμβητήριο δεν φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες από τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως είχε αναφέρει ο κ. Καψημάλης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι σήμερα έχουμε αθλητές και δημότες που αθλούνταν στο δημοτικό στάδιο και στο δημοτικό κολυμβητήριο, οι οποίοι δεν μπορούν να αθληθούν, δεν μπορούν να προετοιμαστούν για τους αγώνες τους, για εξετάσεις αθλημάτων κλπ. Όμως αυτά τα προβλήματα δεν φαίνεται να προβληματίζουν τη Δημοτική Αρχή. Θυμίζω ότι λύσεις θα μπορούσαν να υπάρξουν ακόμα και με την καλύτερη χρήση του βοηθητικού γηπέδου της Δόξας, το οποίο είναι δημοτικό γήπεδο, αλλά και με τη χρήση του γηπέδου της Νέας Κρώμνης και των υπόλοιπων γηπέδων. Το θέμα είναι ότι έχουμε μία Δημοτική Αρχή που δεν μπορεί να οργανώσει τίποτα και δεν μπορεί να δώσει λύση σε τίποτα, ψάχνοντας συνέχεια να βρει δικαιολογίες και να μεταφέρει τις ευθύνες σε τρίτους. Ελπίζουμε τουλάχιστον το έργο της αλλαγής του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο να παραδοθεί έγκαιρα, για να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι αθλητές και οι δημότες που θέλουν να αθληθούν».

Πρέπει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες αυτού του ρεπορτάζ, που αφορά τις καθυστερήσεις των έργων σε δημοτικό στάδιο και κολυμβητήριο, τα «Χ» απευθύνθηκαν και στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Καψημάλη, προκειμένου να καταγραφεί και η θέση της Δημοτικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών είπε ότι λόγω κωλύματος δεν μπορούσε να απαντήσει, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι αυτό είναι κάτι που θα πράξει το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ