Σε εκκρεμότητα ο χαρακτηρισμός της αγοράς παραγωγών

0
1033

«Η αγορά λειτουργεί στη Δράμα από το 2011 και στηρίζει με ποιοτικά και προσιτά προϊόντα το αγοραστικό κοινό» λέει στα «Χ» ο πρόεδρος των παραγωγών, κ. Βλάσης Πατσούκης

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα του χαρακτηρισμού της αγοράς παραγωγών που διεξάγεται κάθε Σάββατο στον χώρο στάθμευσης του διοικητηρίου. Η επαναθεσμοθέτηση των αγορών παραγωγών στη Δράμα που αφορά περισσότερες από 100 οικογένειες παραγωγών με συμβατικές αγροτικές καλλιέργειες είναι αναγκαία και είναι ένα πρόβλημα που οι παραγωγοί περιμένουν να επιλυθεί.
Το πρόβλημα ανέκυψε μετά το 2017, όταν οι αγορές παραγωγών που λειτουργούσαν αντικαταστάθηκαν από τις αγορές παραγωγών μόνο για βιολογικά προϊόντα, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Δράμας.
«Με τις θεσμικές αλλαγές που έγιναν τότε, άφησαν σε αυτές τις αγορές μόνο όσους καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα. Όμως οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων στην αγορά παραγωγών της Δράμας είναι περίπου 10, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι περίπου 110 παραγωγοί συμβατικών προϊόντων. Θυμίζω ότι η αγορά παραγωγών λειτουργεί από το 2011 και στηρίζει με ποιοτικά και προσιτά προϊόντα το αγοραστικό κοινό όχι μόνο της Δράμας αλλά και της Καβάλας, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης» σημειώνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος των παραγωγών της υπαίθριας αγοράς, κ. Βλάσης Πατσούκης.
Ο ίδιος τονίζει ότι η αγορά παραγωγών πρέπει να στηριχθεί καθώς η γεωργία είναι ο μοναδικός τομέας πρωτογενούς παραγωγής που έχει απομείνει στον Νομό Δράμας. Εδώ και αρκετό καιρό περιμένουμε να λυθεί το ζήτημα που αφορά στον χαρακτηρισμό της αγοράς παραγωγών. Από τις διαβεβαιώσεις που έχουμε από τον Βουλευτή κ. Κ. Μπλούχο αλλά και από τις συναντήσεις που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Παπαδόπουλο και τον περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, περιμένουμε ότι σύντομα αυτό θα διευθετηθεί».
Οι παραγωγοί ζητούν, επειδή ακριβώς υπάρχουν λίγοι καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων στον νομό μας, η σαββατιάτικη αγορά να «ανοίξει» και τυπικά για τους καλλιεργητές συμβατικών αγροτικών προϊόντων, κάτι που είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, παρότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ