Ομόφωνη απόφαση για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού

0
3746

– «Πόλη+Ζωή»: Μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΚΠΟΤΑ
– «Project»: Nα γίνει συζήτηση για τη λύση και εκκαθάριση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Ομόφωνα εγκρίθηκε η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021 στην κατεπείγουσα διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.
Την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής υπερψήφισαν δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πόλη + Ζωή» Κυριάκος Χαρακίδης, Μιχαήλ Μλεκάνης, Στέλιος Μελισσινός, Χρήστος Κιοσσές, Χρυσή Σιδερά, Γιάννης Μυστακίδης, Φώτης Νικολαϊδης και Κώστας Καλαϊτζίδης ψήφισαν θετικά, ωστόσο υπογράμμισαν, κάτι που έκαναν και στην Οικονομική Επιτροπή, τη μεγάλη καθυστέρηση εκκίνησης των διαδικασιών λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΚΠΟΤΑ εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Κατά την τοποθέτησή τους αυτή τόνισαν ότι οι καθυστερήσεις συνεχίζονται παρόλο που συστάθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή και ορίστηκαν εκπρόσωποι με σκοπό να συνεδριάσουν μέσα σε ένα τρίμηνο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της δημοτικής επιχείρησης. Διευκρίνισαν για μία ακόμα φορά ότι κατανοούν την αγωνία των εργαζομένων, γιατί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι της ΔΕΚΠΟΤΑ και πρόκειται να μεταφερθεί στο ΝΠΔΔ, με καθυστέρηση φυσικά. Είπαν δε ότι από τη συγκεκριμένη καθυστέρηση θα υπάρξει πρόβλημα και στη λειτουργία του ΚΔΑΠμεΑ.
Σε ό,τι αφορά τους δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020», οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, Κυριάκος Αποστολίδης, Δημήτρης Ιωαννίδης, Γερβάσιος Γεωργιάδης και Γιώργος Μουχτάρης επίσης υπερψήφισαν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δηλώνοντας, όπως και στην Οικονομική Επιτροπή, ότι συμφωνούν με τη μείζονα αντιπολίτευση, αν και στην πρόθεσή τους ήταν να τοποθετηθούν στη διάρκεια της συζήτησης για τη λύση και εκκαθάριση της ΔΕΚΠΟΤΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, υπογράμμισαν και αυτοί με τη σειρά τους τη μεγάλη καθυστέρηση εκκίνησης των διαδικασιών λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΚΠΟΤΑ εκ μέρους της δημοτικής αρχής, αν και προηγήθηκε ορισμός των εκπροσώπων στη διαπαραταξιακή επιτροπή που δημιουργήθηκε για να εξετάσει το θέμα αυτό, αλλά δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης κάλεσαν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να προγραμματίσει το θέμα της λύσης και εκκαθάρισης της ΔΕΚΠΟΤΑ στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποσταλεί η ΑΔΣ προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και να αρχίσουν οι διαδικασίες, εκτιμώντας ότι θα υπάρχει και η συναίνεση του Δημάρχου.
Από την πλευρά του και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μήτρου υπερψήφισε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, διότι αυτή σχετίζεται με τους εργαζόμενους σε έναν κλάδο που, όπως είπε, γνωρίζει δυστυχώς πολύ καλά και από προβλήματα και από ομηρία εδώ και 17 χρόνια, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημά τους. Ο κ. Μήτρου είπε επίσης ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου Δράμας και για το 2021 έχει αντιλαϊκό χαραχτήρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ