Ομοφωνία για τη φετινή Ονειρούπολη

0
1813

Αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στη λήψη μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υποστηρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις

Επιβεβαιώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, που έγινε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, η πρόθεση των δημοτικών παρατάξεων να διεξαχθεί κανονικά η διοργάνωση της Ονειρούπολης, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και την ασφάλεια των επισκεπτών, προκειμένου να μην δημιουργηθούν εστίες υπερμετάδοσης και συνθήκες συνωστισμού κατά τη διάρκειά της.
Το θέμα συζητήθηκε με πρόταση της δημοτικής παράταξης «Πόλη + Ζωή», κάτι που είχε γίνει και σε προηγούμενη συνεδρίαση, και δημοτικών συμβούλων από άλλες παρατάξεις.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, αφού ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στη διαπαραταξιακή επιτροπή που ασχολείται με τη διοργάνωση της Ονειρούπολης, ξεκαθάρισε: «Φυσικά και η Δημοτική Αρχή θα αναλάβει την ευθύνη της Ονειρούπολης, γιατί αυτή είναι και η εντολή του κόσμου, να διοικήσει η παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα”». Ο ίδιος τόνισε ότι σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκει τη συμμετοχή όλων, αλλά όταν πραγματικά και ειλικρινά ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης.
Είπε, επίσης, ότι υπάρχει ένα θέμα το οποίο έχει να κάνει με την υποστελέχωση του Δήμου Δράμας, απαντώντας εμμέσως σε όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις ελλείψεις προσωπικού στην Οικονομική Υπηρεσία. Ο κ. Μαμσάκος υπογράμμισε: «Φυσικά και αυτή η Ονειρούπολη δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Γιατί οι προηγούμενες εκδηλώσεις στηρίζονταν στον συνωστισμό, στις πολλές δράσεις και στον πολύ κόσμο, κάτι που με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να γίνει». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους επαγγελματίες της πόλη που, όπως είπε, «αιμορραγούν» οικονομικά και περιμένουν κόσμο στα καταστήματά τους. Ο Δήμαρχος Δράμας είπε, ακόμα, ότι η Ονειρούπολη πρέπει να γίνει αλλά με έμφαση στην διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.

Η παράταξη «Πόλη + Ζωή» διά του κυρίου Μιχάλη Μλεκάνη κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει τίποτε από αυτά που σχεδιάζονται για την Ονειρούπολη, κάνοντας όμως λόγο για καθυστερήσεις στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

Η δημοτική παράταξη «Project για τη Δράμα» εξέφρασε την άποψη ότι, λόγω των διαφορετικών συνθηκών φέτος και των μέτρων που έχουν αναπτυχθεί για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, η Ονειρούπολη θα πρέπει να διεξαχθεί, ωστόσο τα στελέχη της παράταξης έδωσαν βαρύτητα στη λήψη μέτρων για την προστασία από την πανδημία και επεσήμαναν ότι περίμεναν από τη Δημοτική Αρχή να καταθέσει το σχέδιό της για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ισχύσουν, κάτι που δεν έγινε. Πρότειναν, επίσης, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην Ονειρούπολη, όπως και η δημιουργία εστιών υπερμετάδοσης. Πρότειναν οι δράσεις στα σπιτάκια να είναι σύντομες για τα παιδιά και να αποφευχθεί η χρήση των μεγάλων παιχνιδιών που απαιτούν συχνή απολύμανση μετά από κάθε χρήση, κάτι που πρακτικά είναι δύσκολο να γίνει.

Η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» ξεκαθάρισε ότι έχει διαφορετικό τρόπο σκέψης για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η Ονειρούπολη και ζήτησε να μην της επιρρίπτουν ευθύνες που δεν της αναλογούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ