50 κρούσματα στα σχολεία της Δράμας τη Δευτέρα

0
2722

Μειωμένος ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων την Τρίτη και την Τετάρτη

Με 70 κρούσματα στα σχολεία της Δράμας που αφορούσαν τόσο εκπαιδευτικούς όσο και μαθητές σημαδεύτηκε η αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Τα 70 κρούσματα καταγράφηκαν τη Δευτέρα, αλλά ευτυχώς τις δύο επόμενες ημέρες, δηλαδή την Τρίτη και την Τετάρτη, οι ημερήσιοι αριθμοί κρουσμάτων στα σχολεία της Δράμας ήταν μονοψήφιοι.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των «Χ», τη Δευτέρα εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε μαθητές και 2 σε καθηγητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα σχολεία της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας παρουσιάστηκαν 7 κρούσματα την Τρίτη και 9 κρούσματα την Τετάρτη σε καθηγητές και μαθητές. Όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα λειτουργούσαν μέχρι και χθες Τετάρτη κανονικά χωρίς αναστολές λόγω κρουσμάτων.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Δράμας, τη Δευτέρα παρουσιάστηκαν 20 κρούσματα, την Τρίτη 4 κρούσματα και χθες Τετάρτη μέχρι και τις 12 το μεσημέρι είχαν παρουσιαστεί 2 κρούσματα ενώ κανένα τμήμα δεν βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων χθες Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα κρούσματα στον υπόλοιπο πληθυσμό, την Τρίτη καταγράφηκαν 112 κρούσματα στις ημερήσιες αναφορές του ΕΟΔΥ ενώ τη Δευτέρα καταγράφηκαν 92 κρούσματα. Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα όπως άλλωστε και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας. Ωστόσο, από τα στοιχεία που αφορούν την εξέλιξη των εμβολιασμών στον Νομό Δράμας φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερο αισιόδοξες εξελίξεις.
Μόνο την Τρίτη 9 Νοεμβρίου έγιναν 306 εμβολιασμοί εκ των οποίων 98 πρώτες δόσεις από την κινητή μονάδα της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας που πραγματοποιεί πρόγραμμα εμβολιασμών στις κοινότητες του Νομού Δράμας, το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Προσοτσάνης και με συντονίστρια την επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου κ. Γιουλούμη.
Παράλληλα, στις επίσημες ημερήσιες καταγραφές με στοιχεία της Τρίτης 9 Νοεμβρίου έγιναν στον Νομό Δράμας 729 εμβολιασμοί! Οι 232 από αυτούς αφορούσαν εμβολιασμούς με τουλάχιστον μια δόση. Οι 101 αφορούσαν εμβολιασμούς της δεύτερης δόσης του εμβολίου και 400 εμβολιασμούς της 3ης δόσης. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο ημερήσιος αριθμός εμβολιασμών στη Δράμα φαίνεται ότι αυξήθηκε αρκετά, κάτι που φαίνεται και από την αύξηση των ραντεβού αλλά και την αύξηση του χρόνου αναμονής για διαθέσιμο ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Δράμας.
Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ολοκληρωμένων εμβολιασμών στον Νομό Δράμας μέχρι την Τρίτη 9 Νοεμβρίου ήταν 91.852 και από αυτούς οι 47.597 αφορούσαν εμβολιασμούς της πρώτης δόσης, ενώ οι 45.209 ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και οι 4.340 εμβολιασμούς της τρίτης δόσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ