Ξεμένει και από οδηγούς το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

0
2560

– Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε χθες τη Δράμα και το Παρανέστι
– Όλ. Γεροβασίλη: «Δεν είναι αποδεκτό να μην έχει γίνει τίποτε και να αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας»

Στο πλαίσιο τής περιοδείας που γίνεται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με φόντο τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε χθες τη Δράμα η κα Όλγα Γεροβασίλη, γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κα Γεροβασίλη, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τον Δήμο Παρανεστίου όπου συνομίλησε με τον Δήμαρχο, κ. Τάσο Καγιάογλου, ενώ μετέβη και στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.
Αναφερόμενη στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την περιστολή του ωραρίου λειτουργίας του ΚΥ Παρανεστίου, η κα Γεροβασίλη σε σχετικό ερώτημα που έθεσαν τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είπε ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δυστυχώς αφορά πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας. «Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου περιορίστηκε μόνο σε ένα πρωινό ωράριο και θα είναι κλειστό τις νύχτες και τα Σαββατοκύριακα» πρόσθεσε η κα Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι «Δεν είναι αποδεκτό, να μην έχει γίνει τίποτε και να αρνείται πεισματικά η κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας δυο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Μέσα στην έξαρση της πανδημίας, σε ένα δυσκολότερο κύμα από τα προηγούμενα, με ρεκόρ θανάτων και νοσούντων, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ενισχύσει με προσωπικό τις δομές υγείας, λέγοντας μέχρι σήμερα, τρεις φορές, ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Λέγοντας μεσω των υπουργών ότι δεν χρειάζεται να έχουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας και με την πολύ κυνική ομολογία ότι, αν ενισχύσουμε το σύστημα Υγείας, τι θα κάνουμε το προσωπικό όταν δεν θα έχουμε πανδημία;»
Όπως ανέφερε επίσης η κα Γεροβασίλη, «Τώρα που τα νοσοκομεία καταρρέουν όπως και το προσωπικό τους, αποφάσισε η Κυβέρνηση να μετακινήσει προσωπικό από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας». «Αυτό σημαίνει» πρόσθεσε, «ότι μια περιοχή όπως το Παρανέστι που εξυπηρετεί τόσα χωριά και κατοίκους, αυτόματα δεν μπορεί να παρέχει ιατρική φροντίδα, τόσο για τα covid όσο και για τα υπόλοιπα περιστατικά. Είναι μια περιοχή που έχει ταυτόχρονα και μια δομή όπως το ΠΡΟΚΕΚΑ, στο οποίο συνωστίζονται αυτή την στιγμή 400 άνθρωποι».
Η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Παρανεστίου, όπου ενημερώθηκε για τις πτυχές του προβλήματος και τις επιπτώσεις που έχει στην περιοχή. «Η σύμβαση της μιας οδηγού του ΕΚΑΒ που εργάζεται στο Παρανέστι, λήγει σε μια εβδομάδα. Σε λίγο καιρό θα λήξει και η σύμβαση της δεύτερης οδηγού που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας. Δηλαδή θα μείνει το κέντρο και χωρίς ασθενοφόρο» είπε η κα Γεροβασίλη επισημαίνοντας. «Εμείς είπαμε ότι είμαστε εδώ για να ενώσουμε μαζί τους τη φωνή της διεκδίκησης και της άσκησης πίεσης, προκειμένου η κυβέρνηση έστω και τώρα, να αποφασίσει, να ενισχύσει το σύστημα με προσωπικό και να μην αφήσει να λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ