Ομόφωνο «ναι» για την αναβάθμιση Δ. Ωδείου και κινηματογράφου Ολύμπια

0
498

Ο Δήμος Δράμας επιδιώκει χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»


Προχωρά ο Δήμος Δράμας στην υποβολή δυο προτάσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για την αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείο και του κινηματογράφου Ολύμπια, μετά τις ομόφωνες αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική του Επιτροπή την Παρασκευή 15 Ιουλίου.
Η πρόταση που θα καταθέσει για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κινηματογράφου «Ολύμπια» είναι συνολικού προϋπολογισμού 739.752 ευρώ. Επίσης η πρόταση που θα καταθέσει για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου Δράμας είναι προϋπολογισμού 739.815 ευρώ.
Η συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νίκο Γιατρομανωλάκη και την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη, και η θετική στάση τους για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας και του δημοτικού κινηματογράφου «ΟΛΥΜΠΙΑ», είχε γίνει γνωστή από τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» από τον Μάρτιο του 2022, μέσα από σχετικό ρεπορτάζ με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργο Δεμερτζή.
Τo έργο της προμήθειας εξοπλισμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας, προϋπολογισμού 655.255 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας αφορά την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού αντικατάστασης των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού των δαπέδων και των καθισμάτων.
Το έργο της προμήθειας μουσικών οργάνων του Δημοτικού Ωδείο Δράμας με προϋπολογισμό 74.560 ευρώ και με φορέα υλοποίησης, ως εταίρος, τον ΠΟΦΤΜΜΔ, αφορά την προμήθεια μουσικών οργάνων και λοιπού μουσικού εξοπλισμού.
Επίσης περιλαμβάνεται και το έργο της παροχής υπηρεσιών συμβούλου για τη διοίκηση του έργου προϋπολογισμού 10.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Δράμας, για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην προετοιμασία δημοπράτησης των προαναφερθέντων προμηθειών (δηλαδή τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης, κατά τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας), και παρακολούθηση της υλοποίησης των σχετικών συμβάσεων που θα προκύψουν μέχρι και την ολοκλήρωση των υποέργων της προμήθειας.
Σχετικά με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης με για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης του κινηματογράφου «Ολύμπια» συνολικού προϋπολογισμού 739.752 ευρώ, αφορά την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού αντικατάστασης των υφιστάμενων ηχητικών και φωτιστικών συστημάτων, των εγκαταστάσεων κλιματισμού-αερισμού των δαπέδων και των καθισμάτων. Η δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται στο σύνολό της από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ