Open call για το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δράμας – #driphf

0
2105

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δράμας (ΔΦΦΔ) καλεί τους ενδιαφερόμενους φωτογράφους να υποβάλλουν έργα τους για τη 2η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022. Το open call διαρκεί ως 4/4/2022.
Πραγματοποιούνται 2 κύκλοι open call, εκ των οποίων οι φωτογράφοι που θα προκριθούν θα συμμετέχουν στην κύρια και την παράλληλη έκθεση του φεστιβάλ.

 

«Ιστορίες Που Μας Κρατάνε Ξύπνιους»
Η θεματολογία της κύριας έκθεσης είναι “Stories That Keep Us Awake” («Ιστορίες Που Μας
Κρατάνε Ξύπνιους»).
Έχοντας σαφή κοινωνικό προσανατολισμό, το ΔΦΦΔ επιθυμεί να προβάλλει κοινωνικά θέματα και μέσα από τις φωτογραφίες να εγείρει προβληματισμούς και να αφηγηθεί «ιστορίες», ιστορίες του δρόμου, της καθημερινότητας ή προσώπων που θέλουν να τις «αφηγηθούν» μέσα από τον φωτογραφικό φακό, ή ατόμων που κάνουν «δύσκολα» επαγγέλματα. Θα προτιμηθούν street, social και documentary photography.

 

«Any love+»
Η θεματολογία της παράλληλης έκθεσης είναι «Any love+»
Αν και ζούμε σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα, η διαφορετικότητα συχνά αντιμετωπίζεται ως κάτι αρνητικό και συνάνθρωποί μας περιθωριοποιούνται αναίτια. Το ΔΦΦΔ έρχεται μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας να ενώσει τη φωνή του με όσους προσπαθούν να άρουν τον κοινωνικό ρατσισμό, να αποδείξει την ομορφιά του διαφορετικού και το δικαίωμα του κάθε ατόμου στην προσβασιμότητα, στην ισότητα, στον έρωτα και τελικά στην ίδια τη ζωή. Το + στον τίτλο μπαίνει ως αναφορά στην LGBTQ+ κοινότητα. Θα προτιμηθούν portrait, documentary, event και fine art photography σχετικής θεματολογίας με το «διαφορετικό».

 

Διαγωνισμοί στο instagram
Δυο ακόμα διαγωνισμοί ξεκινούν στο Instagram για τους ακόλουθους της σελίδας του Φεστιβάλ, όπου μπορούν να κάνουν tag #driphf ή mention το @drama_photo_fest

 

Ο πρώτος αφορά τη ζωή στα νησιά, σε χωριά και στις ακριτικές περιοχές της χώρας, με τίτλο «Mare&TerraFirma». Ο φωτογραφικός φακός εστιάζει στα λιμάνια, στα βουνά και στους ανθρώπους της θάλασσας και της υπαίθρου.

Ο δεύτερος με τίτλο «Drama, the city» αφορά καθαρά την πόλη όπου στεγάζεται το φεστιβάλ. Περιηγητές, ταξιδιώτες, πολίτες ή άτομα που έχουν επισκεφθεί τον νομό και έχουν φωτογραφικό υλικό από την πλούσια φύση ή την ζωή στον νομό Δράμας, καλούνται να αποστείλουν έργα τους.

 

Οι δυο φωτογράφοι που θα προκριθούν από τους δύο παραπάνω διαγωνισμούς του instagram κερδίζουν απευθείας τη συμμετοχή τους στο 2ο ΔΦΦΔ καθώς και από ένα καλάθι με τοπικά δραμινά προϊόντα.

 

*Designer των τεσσάρων αφισών: Χαρά Ευδαίμων

 

Τρόπος Συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν από 3-5 έργα τους μέσω mail (με wetransfer)
στο dramaphotofestival@gmail.com.
Μαζί με τις φωτογραφίες, καλούνται να συμπεριλάβουν: Ονοματεπώνυμο (ή ψευδώνυμο), Τίτλο έργου και φωτογραφιών (εάν υπάρχει), Εθνικότητα, Διεύθυνση, Πόλη, Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (E-mail), Τηλέφωνο (προαιρετικά), Ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις), Σύντομη περιγραφή του έργου (έως 150 λέξεις εάν υπάρχει), Αναλυτική περιγραφή έργου (έως 300 λέξεις εάν υπάρχει).
Παράλληλα, στο κείμενο θα πρέπει να υπάρχει αναφορά σε ποια από τις θεματολογίες επιθυμούν να συμμετέχουν.
Κάθε δημιουργός έχει δικαίωμα κατάθεσης έργων σε όλες τις θεματολογίες, αλλά θα επιλεγεί τελικά μόνο για μια. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο και όχι το Drama International Photo Festival.
Η μεγάλη πλευρά των φωτογραφιών που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι 1500 pixels, ανάλυση 300 ppi.
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Οι δημιουργοί διατηρούν τα πλήρη αδιαμφισβήτητα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους και το ΔΦΦΔ εγγυάται την προστασία της πνευματικής τους ιδιοκτησίας.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι νικητές θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.
Την Καλλιτεχνική επιμέλεια του Drama International Photo Festival έχει η Μαριάνθη Λαζαρίδου (marianthi.gr.lazaridou@gmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!