Έληξε χθες η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων ΒΑΑ στη 19ης Μαΐου

0
1823

Μ. Μλεκάνης στα «Χ»: «Το καλύτερο έργο που εκτελείται στη Δράμα τα τελευταία 50 χρόνια, δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα επιμέλεια»

Έληξε χθες 27 Ιανουαρίου η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων Βιοκλιματικής Ανάπλασης στην οδό 19ης Μαΐου αλλά την ίδια ώρα ο Δήμος Δράμας δεν έχει λάβει κάποια απόφαση σχετικά με την παράταση του έργου, προκαλώντας ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλης Μλεκάνης είπε ότι έχει πληροφορηθεί πως ο εργολάβος του έργου υπέβαλλε αίτημα για παράταση των εργασιών, ωστόσο πρόσθεσε ότι: «Δυστυχώς όμως το αίτημα ίσως υποβλήθηκε και λίγο καθυστερημένα. Άργησαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να προωθήσουν τις απαιτούμενες ενέργειες και το αίτημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Διαχειριστική Αρχή, η οποία θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για το αν εγκρίνει την παράταση ή όχι, επειδή πρόκειται για έργο του ΕΣΠΑ. Αφού γνωμοδοτήσει η Διαχειριστική Αρχή, το αίτημα θα έρθει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, η οποία και θα λάβει τις αποφάσεις της».
«Το θέμα είναι ότι και αυτό δεν γίνεται στην ώρα του. Ένα έργο τόσο ταλαιπωρημένο, το καλύτερο έργο που εκτελείται στη Δράμα τα τελευταία 50 χρόνια, δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα επιμέλεια και ευαισθησία από τη Δημοτική Αρχή», πρόσθεσε ο κ. Μλεκάνης.
Σε ότι αφορά την ποιότητα των εργασιών, είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλές κακοτεχνίες καθώς δεν υπάρχει πλακάκι που να είναι στο ίδιο επίπεδο με το διπλανό και επίσης υπάρχουν σημεία στα οποία σχηματίζονται λίμνες νερού όταν βρέχει. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρούνται οι καταστηματάρχες και υπογράμμισε: «Ακόμη και αυτό το ελάχιστο, να δοθεί έγκαιρα η παράταση, δεν κατόρθωσε να το κάνει η Δημοτική Αρχή».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο μεσοδιάστημα μη εκτέλεσης των έργων, ο κ. Μλεκάνης επεσήμανε: «Θέλω να ελπίζω ότι κανείς δεν θα θέσει τέτοιο θέμα γιατί όλοι θέλουμε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Πάντως αυτή τη στιγμή έχει λήξει η προθεσμία και δεν υπάρχει παράταση».
Σε ό,τι αφορά γενικότερα την πορεία του έργου, είπε ότι είναι πολλά αυτά που εκκρεμούν και πρέπει να γίνουν, τα οποία όμως δυστυχώς δεν γίνονται… «Δεν είναι δυνατόν για τις κακοτεχνίες που διαμαρτύρονται οι καταστηματάρχες να παίρνουν την απάντηση ότι “ακόμη και ενάμιση χρόνο μετά την παραλαβή του έργου μπορούμε να καλέσουμε τον εργολάβο και να τις αποκαταστήσει”. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ. Όλες οι κακοτεχνίες πρέπει να αποκατασταθούν τώρα που εκτελείται το έργο. Επίσης δεν είναι δυνατόν να μην έχει αντιμετωπιστεί ακόμη το πρόβλημα του ότι εκεί δεν πρέπει να κυκλοφορούν βαρέα οχήματα και οι ταχύτητες πρέπει να είναι μειωμένες. Πρέπει να αλλάξει ο χαρακτηρισμός της οδού 19ης Μαΐου και από συλλεκτήρια οδός, δηλαδή οδός που μαζεύει την κυκλοφορία από παρακείμενους δρόμους, να μετατραπεί σε οδό ήπια κυκλοφορίας. Δηλαδή να κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με ταχύτητα κάτω από 30 χιλιόμετρα την ώρα και να μην περνούν βαρέα οχήματα. Επίσης πρέπει να πεζοδρομηθούν οι δρόμοι που συνδέουν τον Δημοτικό Κήπο με την Αγία Βαρβάρα. Όλα αυτά είναι μέσα στο πνεύμα του έργου και για αυτό λέμε ότι ενοποιούνται οι δυο χώροι. Για αυτό επίσης λέμε ότι θα προφυλαχθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ο πλακοσκεπής που βρίσκεται από κάτω».
Καταλήγοντας ο κ. Μλεκάνης είπε ότι δυστυχώς, τίποτε δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και επιμέλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!