«Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του»

0
2692

– H δραμινή θεατρική ομάδα «Κουτσή Μαρία» παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία του Γιώργου Καπουτζίδη στις 11 Σεπτεμβρίου
– Μιλάει στα «Χ» η σκηνοθέτης της παράστασης, κα Ευρυδίκη Χατζηνάκου


Η μαύρη κωμωδία με τίτλο: «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη, σε σκηνοθεσία της Ευρυδίκης Χατζηνάκου, παρουσιάζεται από τη δραμινή θεατρική ομάδα «Κουτσή Μαρία» στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Δράμας, από τις 11 Σεπτεμβρίου.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Χατζηνάκου, το έργο έχει γραφεί το 2019 από τον κ. Γιώργο Καπουτζίδη. Είναι το πρώτο θεατρικό έργο που γράφει, το οποίο έχει παρουσιαστεί τρία συνεχόμενα χρόνια στην Αθήνα, εν μέσω πανδημίας, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο σεναριογράφος έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα του έργου, όπως είπε η κα Χατζηνάκου, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που η παράσταση παρουσιάζεται εκτός Αθηνών.
Σε σχέση με το τι πραγματεύεται η παράσταση, τόνισε ότι: «Tο έργο ασχολείται με τις σχέσεις των ανθρώπων στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και το πως η ζωή μας πλέον κρίνεται, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κινητών τηλεφώνων. Το γεγονός δηλαδή ότι έχει χαθεί λιγάκι, η ανθρώπινη διάσταση και η ανθρώπινη επαφή. Το ότι κλείνονται ραντεβού μέσω ίντερνετ, δημιουργούνται πλασματικοί έρωτες μέσω ίντερνετ και δημιουργούνται καταστάσεις που έχουν και μια κωμική διάσταση. Ο προβληματισμός που βγαίνει είναι, το κατά πόσο θα πρέπει να γυρίσουμε στην προσωπική επαφή και να μιλάμε περισσότερο μεταξύ μας δια ζώσης και όχι πίσω από μια οθόνη».
Η κα Χατζηνάκου, τόνισε ότι η πρεμιέρα της παράστασης είναι στις 11 Σεπτεμβρίου στις 21.15 στο αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Δράμας και οι επόμενες παραστάσεις, είναι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου και τελευταία παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης. Tα υπόλοιπα θα διατεθούν για την αναβάθμιση της αίθουσας του αμφιθεάτρου των ΕΠΑΛ, κυρίως σε επίπεδο φωτισμού, για την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, μετά από συνεννόηση που υπήρξε με τους διευθυντές των δυο σχολείων, τον κ. Σαλή και τον κ. Υφαντίδη.
Η θεατρική ομάδα «Κουτσή Μαρία» ήταν όραμα του αείμνηστου Χρήστου Δημητρίου που έγινε πράξη και η κα Χατζηνάκου μετείχε σε αυτήν ως ηθοποιός της ομάδας. Η ίδια εξηγεί: «Η αγάπη μου για αυτή την ομάδα ήταν μεγάλη. Στη συνέχεια μου δόθηκε άδεια και από τη σύζυγο του Χρήστου Δημητρίου, να χρησιμοποιήσω αυτό το όνομα (Κουτσή Μαρία) και να ιδρύσω μια θεατρική ομάδα το 2017. Η πρώτη παράσταση ήταν με ένα έργο του ΑΡΚΑ, τον «Βιολογικό μετανάστη» που παρουσιάστηκε το 2018 με την εφηβική ομάδα, στο Λύκειο Ελληνίδων Δράμας. Λόγω της πανδημίας, δεν παρουσιάστηκε άλλο έργο για δυο χρόνια. Η σημερινή θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε το 2019 και παρουσιάζει την παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του».
Κατά σειρά εμφάνισης στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Σαχπάζη, Αλίκη Αθανασιάδου, Λιάνα Παπαγεωργιου, Μπάμπης Μωυσίδης, Νίκος Τογγιαλίδης, Θοδωρής Νικολαίδης, Πατρίτσια Μπουρσέα και Χρήστος Κωνσταντινίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ