Αυξάνεται η ταλαιπωρία στο κέντρο της Δράμας

1
1197

Οι ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο και η επέκταση των έργων αερίου κάνουν ασφυκτικές τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τουλάχιστον τις πρωινές ώρες


Δυσχεραίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στην πόλη, αφού στο κέντρο λόγω των έργων του ΒΑΑ και των ασφαλτοστρώσεων που αρχίζουν έχουν κλείσει κάποιες κομβικές αρτηρίες και από την άλλη πλευρά, επεκτείνονται τα έργα του νέου δικτύου του Φυσικού Αερίου, λόγω των οποίων έχουν κλείσει και ολόκληρες οδοί όπως η οδός Περδίκα αυτές τις ημέρες.
Την ίδια ώρα ο όγκος των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί αφού επέστρεψαν ή άρχισαν να επιστρέφουν και αρκετοί Δραμινοί από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Έτσι κάποιες ημέρες όπως για παράδειγμα η χθεσινή, που συνέπεσε και με την λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην 19ης Μαΐου, να κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη από πλευράς κυκλοφορίας με τα οχήματα να κινούνται σημειωτόν σε όλο το κέντρο της πόλης από τις πρωινές ώρες.
Την ίδια ώρα έχουν επιβαρυνθεί απίστευτα οι μικρότερες οδοί, περιφερειακά του κέντρου, όπου δεν εκτελούνται έργα, παρότι και εκεί παραμένουν μικρές παρεμβάσεις που δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί, από τα έργα του αερίου που προηγήθηκαν.
Ειδικότερα για την εξέλιξη των έργων του Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο κέντρο της πόλης, όπως είπε χθες στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Καψημάλης, άρχισαν και συνεχίζονται τα φρεζαρίσματα (εργασίες υπόβασης της ασφάλτου) πριν τις ασφαλτοστρώσεις και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τα ασφαλιτικά. Η ασφαλτόστρωση θα ξεκινήσει από την περιοχή των οδών Θεοτοκοπούλου και Καραϊσκάκη και θα συνεχίσει στην υπόλοιπη περιοχή των έργων της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, περιλαμβανομένης και της οδού 19ης Μαΐου. Την ίδια ώρα έχει αποδοθεί στην κυκλοφορία η οδός Βίτσι, όπως είπε ο κ. Καψημάλης, τονίζοντας ότι η προσπάθεια και η βούληση τόσο του εργολάβου όσο του επιβλέποντος μηχανικού της υπηρεσίας είναι να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες όσο πιο άμεσα γίνεται.
Την ίδια ώρα πάντως τα έργα του νέου δικτύου Φυσικού Αερίου, επεκτείνονται μέσα στην πόλη. Στην οδό Περδίκα λόγω της εγκατάστασης κεντρικού αγωγού αερίου, είναι κλειστή όλη η οδός και θα παραμείνει έτσι μέχρι την περαίωση του έργου. Οι κάτοικοι της περιοχής θέτουν ζητήματα επικινδυνότητας αλλά και όχλησης λόγω των έργων κατά τις μεσημβρινές ώρες. Οι οδηγοί που κατευθύνονται μέσω της οδού Βενιζέλου προς την διασταύρωση του Μητροπολιτικού Μεγάρου, δεν μπορούν να κινηθούν στην συνέχεια προς τον κόμβο της ταξιαρχίας μέσω της οδού Περδίκα, που είναι κλειστή λόγω έργων. Αναγκάζονται έτσι να επιλέξουν παράπλευρους δρόμους και στενάκια προκειμένου να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, μέσα στην πόλη.
Είναι γεγονός ότι πλέον ορισμένες ημέρες το κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη της Δράμας, θυμίζει εικόνες από την κυκλοφορία μεγάλων αστικών κέντρων και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με αρκετή υπομονή αλλά και ψυχραιμία μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!