Ορίστηκε ανάδοχος για τα γεύματα του Μουσικού Σχολείου Δράμας

0
5791

Σύμβαση για τη σίτιση 410 μαθητών για τη σχολική περίοδο 2021-2022

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Δράμας και κατακυρώθηκε χθες, Τρίτη, σε ανάδοχο, η σύμβαση που αφορά την ανάθεση της προμήθειας γευμάτων για τη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Δράμας για το σχολικό έτος 2021–2022. Η προσφορά τιμής του αναδόχου για το σύνολο των γευμάτων,ανέρχεται στο ποσό των 239.540 ευρώ.
Αντικείμενο της σύμβασης, είναι η προμήθεια των μεσημβρινών γευμάτων των 410 μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας για χρονικό διάστημα 149 ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον Δήμο Δράμας το Μουσικό Σχολείο. Τα 61.090 γεύματα με δικαίωμα αυξομείωσης του αριθμού των ημερήσιων μερίδων ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου θα χορηγούνται από την υπογραφή της σύμβασης έως και τη λήξη του σχολικού έτους.
Ο αρχικός προϋπολογισμός της προμήθειας που εγκρίθηκε από τον Δήμο Δράμας για να προχωρήσει ο διαγωνισμός ήταν 242.991,59 ευρώ.
Σύμφωνα με τους όρους που περιελάμβανε ο διαγωνισμός για την ποιότητα των ειδών διατροφής κατά τις περιόδους νηστείας το 15-20% περίπου των μαθητών του σχολείου, νηστεύουν όλες τις ημέρες της εβδομάδας, οπότε το πρόγραμμα θα πρέπει να προσαρμόζεται για αυτά τα παιδιά με αντικατάσταση των κρεατικών με θαλασσινά και λαχανικά.
Επίσης για τις εκδρομές προβλέπεται σάντουιτς (φρέσκο ψωμάκι, γαλοπούλα, τυρί γκούντα, μαρούλι) και φυσικός χυμός πορτοκάλι ή φρούτο. Τα τρόφιμα και γενικώς οι πρώτες ύλες από τις οποίες θα παρασκευάζονται τα γεύματα, δηλαδή το κύριο πιάτο και τα συνοδευτικά τους, θα πρέπει να είναι πρώτης ποιότητας και να πληρούν τους όρους του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών καθώς και τις υγειονομικές και αστυκτηνιατρικές διατάξεις. Ακόμη θα πρέπει η όλη διαδικασία να πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες υγιεινής του ΕΦΕΤ ενώ απαγορεύονται αυστηρώς τα προκατεψυγμένα τρόφιμα.
Παράλληλα, το καθημερινό γεύμα, θα παρασκευάζεται αυθημερόν (αποκλείεται η μέθοδος προκατάψυξης τύπου cook and freeze), θα τυποποιείται σε συσκευασίες που επιτρέπονται από τη σχετική νομοθεσία. Το ψωμάκι θα προσκομίζεται συσκευασμένο. Το κυρίως φαγητό θα προσφέρεται ζεστό και καλοψημένο. Η μεταφορά του θα γίνεται με ευθύνη του ανάδοχου προμηθευτή, ώστε να τηρούνται οι όροι προφύλαξης, καθαριότητας και κατάλληλου χρόνου άφιξης στο σχολείο, τον οποίο θα καθορίζει η Διεύθυνση του σχολείου. Η παράδοση των γευμάτων των μαθητών θα γίνεται στους μαθητές σε χώρους που θα υποδείξει η Διεύθυνση του σχολείου με φροντίδα, δαπάνες και μεταφορικά μέσα του προμηθευτή τα οποία θα είναι τελείως καθαρά και απολυμασμένα.
Τέλος, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε, ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος με δικά του έξοδα να προμηθευτεί τον απαραίτητο πλέον κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό για τη μεταφορά και διαφύλαξη των γευμάτων σε κατάλληλης χωρητικότητας και προδιαγραφών σκεύη. Ο χρόνος από τη στιγμή της παρασκευής μέχρι την κατανάλωση των γευμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις δύο ώρες, προκειμένου να καλύπτονται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας των γευμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ