Παγωμένη στη Δράμα η αγορά καυσίμων

0
1667

– Το ύψος του επιδόματος θέρμανσης δεν αντισταθμίζει τις σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
– «Ο κόσμος που παραγγέλνει πετρέλαιο θέρμανσης ζητά μικρές ποσότητες ίσα-ίσα να βολευτεί» λέει στα «Χ» ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων

Μπορεί η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης να έχει ανοίξει με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να έχουν υποβάλλει αίτηση ωστόσο η αγορά τού πετρελαίου θέρμανσης στη Δράμα παραμένει παγωμένη, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων της Δράμας, κ. Γιάννης Κεσκίνογλου.
Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τη ζήτηση του καυσίμου καθώς παρά το γεγονός ότι ο πρώτος μήνας του χειμώνα παρέρχεται σε λίγες ημέρες, οι θερμοκρασίες τουλάχιστον στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν σχετικά υψηλές. «Ο κόσμος που παραγγέλνει πετρέλαιο θέρμανσης ζητά μικρές ποσότητες ίσα-ίσα να βολευτεί, δηλαδή 200 -300 λίτρα. Την ίδια ώρα που κατά την εκτίμησή μου και το φετινό επίδομα θέρμανσης τόσο για το Νευροκόπι όσο και για τη Δράμα δεν είναι ικανοποιητικό. Στο Νευροκόπι με τις γνωστές θερμοκρασίες, η αύξηση του χαμηλότερου επιδόματος θέρμανσης ήταν 50-60 ευρώ. Το ποσό είναι πολύ μικρό για να αποτελέσει κίνητρο για αγορές. Ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι στο Νευροκόπι ένα σπιτικό χρειάζεται 5.000 λίτρα για να βγάλει το χειμώνα. Πιστεύω ότι ειδικά για το Νευροκόπι θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεχωριστή κλίμακα επιδόματος θέρμανσης» αναφέρει ο κ. Κεσκίνογλου, υπενθυμίζοντας ότι ειδικά στο Νευροκόπι η θέρμανση είναι απαραίτητη από τον Σεπτέμβριο ακόμη.
Την ίδια ώρα βέβαια και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Υπενθυμίζεται ότι στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του κυμάνθηκαν στη Δράμα γύρω στο 1,10 ευρώ το λίτρο και σήμερα κινούνται από 1,11 ευρώ το λίτρο μέχρι 1,18 ευρώ το λίτρο. Η όποια προοπτική μείωσης της τιμής του καυσίμου μπορεί να υπάρξει ίσως από τον νέο χρόνο, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Σωματείου πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Δράμας, που επισημαίνει ότι η απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος αυτή τη στιγμή δεν αφορά μόνο το πετρέλαιο θέρμανσης αλλά και τα υπόλοιπα καύσιμα, καθώς και τα υπόλοιπα είδη. «Ο κόσμος δεν έχει καλή ψυχολογία. Είναι πολύ προσεκτικός και παίρνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κεσκίνογλου.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν περίπου κατά 0,40€ /λίτρο μεγαλύτερη από πέρσι, στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του. Η τιμή του καυσίμου φέτος κυμάνθηκε, στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του, σε επίπεδα 1.10€ /λίτρο και πάνω ενώ πέρσι την ίδια περίοδο αρχικά ήταν πολύ χαμηλότερη αφού ξεκίνησε με 75€ /λίτρο.
Από την άλλη πλευρά η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων της Δράμας είναι περιορισμένη, μόνο λόγω των τιμών των καυσίμων όσο και λόγω της ακρίβειας που καταγράφεται γενικότερα και πιέζει την αγοραστική δυνατότητα μιας πολύ μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ