Παίκτης για «Γκίνες» στα 76 του χρόνια

0
2815

– Ο Πρόδρομος Μηνασίδης από τον Άρη Μικροχωρίου οδεύει φέτος στον Π.Α.Ο.Κ. Δράμας
– Είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον κόσμο και στοχεύει φέτος να μπει στα ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες

Τι κι αν ο χρόνος περνά βιαστικός και προσθέτει χρόνια… Για τον 76χρονο ποδοσφαιριστή Πρόδρομο Μηνασίδη, που φέτος από τον Άρη Μικροχωρίου παίρνει μεταγραφή στον Π.Α.Ο.Κ. Δράμας (στο Προάστιο), η ηλικία δεν φαίνεται να είναι παρά μόνο ένας αριθμός. Ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει να αγωνίζεται στο γήπεδο με πείσμα μέχρι και το 90’, αλλά και να έχει για το ποδόσφαιρο την ίδια αγάπη που είχε πριν από 65 ολόκληρα χρόνια, όταν πρωτοξεκίνησε επίσημα, σε ηλικία μόλις 11 ετών (παρότι δεν επιτρεπόταν), όπως εξηγεί ο ίδιος στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας».
Στους στόχους του από εδώ και πέρα είναι η είσοδος στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, μιας και είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Η προσπάθεια που είχε κάνει το 2018 δεν ευοδώθηκε, εξαιτίας ορισμένων τεχνικών λεπτομερειών, αλλά το 2021, όπως όλα δείχνουν, θα του επιτρέψει να πετύχει και αυτόν τον στόχο.
Για τον ίδιο, η αντοχή είναι μάλλον τρόπος ζωής και στο εύλογο ερώτημα «πώς μπορεί κανείς να συνεχίσει να έχει τέτοιες δυνάμεις στα 76 του», ο Πρόδρομος Μηνασίδης απαντά: «Ποτέ μου δεν παράτησα την προπόνηση, γι’ αυτό έχω τέτοιες αντοχές. Σε έναν αγώνα με τον Άρη Μικροχωρίου το 2018, χάναμε με 6-1 στην έδρα της αντίπαλης ομάδας. Έτρεχα μέχρι το 95’ στις καθυστερήσεις. Όταν με ρώτησε ο πρώην αρχηγός γιατί τρέχω αφού ο αγώνας κρίθηκε, του απάντησα “για να κάνω προθέρμανση”».
Ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας είχε δελτίο ποδοσφαιριστή από την ηλικία των 11 ετών, το οποίο φυσικά έχει φυλάξει προσεκτικά μέχρι σήμερα. Στην παράλληλη πορεία του ως Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φρόντιζε να παίρνει ρεπό και να μην αφήνει τις προπονήσεις του. Αλλά και από όποια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε ανά την Ελλάδα, δημιουργούσε ποδοσφαιρικές ομάδες της Αστυνομίας για φιλικούς αγώνες με άλλες ομάδες, με τα έσοδα να κατευθύνονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Το ίδιο έκανε, όπως εξηγεί στα «Χ», και όταν υπηρετούσε στη Δράμα. Έχει περάσει με επίσημο δελτίο ποδοσφαιριστή από 13 ομάδες και από 12 ακόμη ομάδες χωρίς δελτίο, παίζοντας για αγαθοεργίες.
Ο Πρόδρομος Μηνασίδης ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα το 2005. Σήμερα προετοιμάζει τις διαδικασίες για την είσοδό του στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Η προσπάθεια για την καταχώρισή του στα ρεκόρ του βιβλίου Γκίνες έγινε αρχικά το 2018, όταν έστειλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αλλά στη συνέχεια τού ζητήθηκε από τους ανθρώπους του Γκίνες να αποσταλεί και βίντεο, στο οποίο φαίνεται ότι αγωνίζεται επίσημα. Όπως εξηγεί ο κ. Μηνασίδης, το πρόβλημα που προέκυψε οφείλεται στο γεγονός ότι εδώ και 2 χρόνια περίπου δεν επιτρέπεται να γίνει επίσημος αγώνας (εκτός από τα φιλικά παιχνίδια) λόγω της πανδημίας. Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι του Γκίνες, συμπληρώνει, θα γίνει στην ποδοσφαιρική σεζόν που θα διανύσουμε. Η συμμετοχή του σε επίσημο αγώνα θα βιντεοσκοπηθεί, ενώ θα σταλεί παρατηρητής και από τον οργανισμό του βιβλίου Γκίνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δεύτερος σε ηλικία εν ενεργεία ποδοσφαιριστής είναι από το Ισραήλ και είναι 74 χρονών, ωστόσο αγωνίζεται σε θέση τερματοφύλακα, θέση που έχει τρομερή διαφορά από πλευράς απαιτήσεων.
Το μήνυμα του Πρόδρομου Μηνασίδη μέσα από τα «Χ» προς τους νεότερους είναι ξεκάθαρο: «Θα έλεγα στα παιδιά να μην σταματήσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τα μαθήματά τους ή τις σπουδές τους. Αυτό έχει πάνω από όλα να κάνει με τη διατήρηση της καλής υγείας τους. Καλό θα ήταν και όσα παιδιά δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό να το κάνουν, όχι μόνο για να διατηρήσουν υγιές το σώμα τους, αλλά και τον νου τους. Εγώ δεν αρρώστησα σοβαρά ποτέ».
Τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» εύχονται στον ίδιο να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια θέληση και δύναμη, εντός και εκτός γηπέδων, και πολύ σύντομα να γίνει πραγματικότητα ο στόχος του για την είσοδό του στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία, εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ