«Παίζουμε πλέον ρώσικη ρουλέτα»

1
979

Κινδύνους για τους οδηγούς από περίπου 50 ανεπιτήρητα ιπποειδή που περιφέρονται στο οδόστρωμα καταγγέλλει στα «Χ» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μικρόπολης


 

Σε λαϊκή συνέλευση καλούν για αύριο Πέμπτη στις 18.00 στο συνεδριακό κέντρο Μικρόπολης, τους κατοίκους της Κοινότητας αλλά και τους αρμόδιους φορείς ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο Μικρόπολης, προκειμένου να συζητηθεί για το πρόβλημα που υπάρχει τα τελευταία 6 ως 7 χρόνια με τα εγκαταλελειμμένα και ανεπιτήρητα ιπποειδή, στις τοπικές κοινότητες της νοτιοδυτικής πλευράς τον Δήμου Προσοτσάνης.
Τα ζώα αυτά προκαλούν ζημίες στις καλλιέργειες, ενώ αποτελούν εν δυνάμει σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, όπως αναφέρει στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Αβραάμ Δαυίδ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα ιπποειδή δεν έχουν καμία σχέση με τα άγρια άλογα του Μενοικίου.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στα «Χ» πρόκειται για δεσποζόμενα αλλά ανεπιτήρητα ιπποειδή, τα οποία ανήκουν σε κάποιον ιδιοκτήτη, που όμως τα αφήνει χωρίς έλεγχο με αποτέλεσμα να δημιουργούν ζημιές στις καλλιέργειες αλλά δημιουργούν και προβλήματα ακόμη σοβαρότερης μορφής. «Το σοβαρότερο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι τα ιπποειδή διασχίζουν τον επαρχιακό δρόμο από την Προσοτσάνη έως και την Μικρόπολη τις νυχτερινές ώρες με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί και ατυχήματα με διερχόμενους οδηγούς, αλλά ευτυχώς χωρίς να έχει πολύ άσχημη κατάληξη κάποιο αυτά μέχρι σήμερα. Μιλάμε για περίπου 50 άλογα. Ο ιδιοκτήτης τους είναι εντοπισμένος, διότι τα ζώα επιστρέφουν στον στάβλο του. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία και έχουν γίνει δικαστήρια αλλά η κατάσταση αυτή συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, τουλάχιστον τα τελευταία 6-7 χρόνια. Όμως φέτος η κατάσταση που υπάρχει έχει φθάσει στο απροχώρητο. Τους τελευταίους δυο μήνες τα ιπποειδή κάνουν διέλευση, κάθε βράδυ, από το οδικό δίκτυο. Παίζουμε ρώσικη ρουλέτα πλέον οι οδηγοί. Ο δρόμος δεν έχει και δεν μπορεί να έχει φωτισμό σε όλα τα σημεία και τα πράγματα το βράδυ γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνα…».
Με φόντο το συγκεκριμένο ζήτημα, το Τοπικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του έχουν προγραμματίσει για αύριο Πέμπτη λαϊκή συνέλευση στην οποία έχει προσκαλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την Περιφέρεια, τους δήμους, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, μέχρι την Κτηνιατρική Υπηρεσία και το Δασαρχείο της Δράμας αλλά και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Προσοτσάνης.
«Θέλουμε να δούμε πια λύση μπορεί να υπάρξει για να συμμαζευτούν αυτά τα άλογα σε κάποιο χώρο. Δεν θέλουμε να έχουμε κάποιο πολύ δυσάρεστο συμβάν εξαιτίας της διέλευσης των ιπποειδών από το οδικό δίκτυο. Μέχρι σήμερα ίσως να έχουν συμβεί περίπου 10 ατυχήματα λόγω του προβλήματος αυτού. Αλλά οι καταγγελίες στο Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης, από ανθρώπους που έχουν δει τα άλογα πάνω στο οδόστρωμα είναι πολύ περισσότερες» δηλώνει ο κ. Αβραάμ Δαυίδ, εξηγώντας ότι παρότι έχουν γίνει κάποιες συστάσεις και συζητήσεις η κατάσταση αυτή παραμένει.
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της Μικρόπολης ή της Προσοτσάνης αλλά και κατοίκους άλλων κοινοτήτων και επισκεπτών που κινδυνεύουν οδηγώντας γιατί δεν γνωρίζουν καθόλου ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, τονίζει ο ίδιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!