Παναγιώτης Διαμαντίδης: «Πληγώνομαι όταν βλέπω πέντε χρόνια να μην αξιοποιούνται οι δυνατότητες του Δήμου»

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Διαμαντίδη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη Πόλη+Ζωή

0
3458

O Παναγιώτης Διαμαντίδης, γεννήθηκε στην Γερμάνια και μεγάλωσε στην Δράμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης Τοπογράφος Μηχανικός στην πόλη της Δράμας διατηρώντας τεχνικό γραφείο. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Λούτσκα και πατέρας δυο παιδιών της Σοφίας και του Κωνσταντίνου. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Πόλη+Ζωή με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη.

Kύριε Διαμαντίδη, πως αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ψήφο των συνδημοτών μας σε αυτές τις εκλογές;

Πίστευα και πιστεύω πάντα, στην συμμετοχή στα κοινά. Η συμμέτοχη και η δράση είτε απ’ τη θέση του αιρετού, είτε από του υποψήφιου είτε από αυτήν του ψηφοφόρου και του ενεργού πολίτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή νέων λογικών και πρακτικών στην κοινωνία, για την επίτευξη των απαιτούμενων ανατροπών στα κακώς κείμενα, για την υλοποίηση του σχεδιασμού, και την εξεύρεση των λύσεων.
Το νέο πλαίσιο (νόμος Κλεισθένη) στην τοπική αυτοδιοίκηση, απαιτεί συνεργασίες, συναινέσεις και διάλογο. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μείνω αμέτοχος στις νέες αυτές απαιτήσεις, στην νέα αυτή κοινωνική πρόκληση. Πιστεύω και υπερασπίζομαι με πάθος πάντα τις αξίες μου, τις εμπειρίες μου, τις γνώσεις μου και τις αρχές μου. Αγαπώ την Δράμα, τα χωριά μας, τους συνδημότες μου.
Πληγώνομαι όταν βλέπω πέντε χρόνια τώρα να μην αξιοποιούνται οι δυνατότητες του δήμου, όταν η ανάπτυξη δεν είναι δεδομένη αλλά ξανά προεκλογική υπόσχεση ακόμα, όταν ο εκσυγχρονισμός δεν υπάρχει στην κουλτούρα και την νοοτροπία των ανθρώπων που διαχειρίζονται σήμερα την δημοτική αρχή. Θα αλλάξουμε λοιπόν τον δήμο μας αιρετοί και πολίτες μαζί. Είναι πια απαίτηση.

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Πόλη+Ζωή με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη;

Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο. Οι παλαιού τύπου πολιτικές πρακτικές, η ανεπάρκεια, η ανικανότητα, η αδιαφορία, το μηδενικό έργο πρέπει να αποτελέσουν μια παρένθεση για την Δράμα μας. Με την στήριξη και την δημοκρατική ψήφο του λαού, ευελπιστώ και αγωνίζομαι την Κυριακή να αλλάξουμε σελίδα.
Συμμετέχω στη παράταξη Πόλη & Ζωή με τον Κυριάκο Χαρακιδη επειδή έχει αποδείξει ότι θέλει, ξέρει και μπορεί να κάνει την Δράμα μας πρωτοπόρα, το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σύγχρονο και λειτουργικό, τις υπηρεσίες του δήμου μας στην υπηρεσία των δημοτών προς όφελος της κοινωνίας να σχεδιάσει, να εκπονήσει και να λειτουργήσει ένα μακρόπνοο σχέδιο, με όραμα και αγάπη για τον τόπο μας,
Με λίγα λόγια συμπαρατάσσομαι με τον Κυριάκο Χαρακιδη επειδή τα οράματα, οι άξιες και οι στόχοι μας για την πόλη, τα χωριά μας, τους πολίτες, και τις ανάγκες της κοινωνίας ταυτίζονται.
Η διαχείριση μιας δημοτικής εξουσίας δεν πρέπει να είναι παιχνίδι έπαρσης και αλαζονείας στα χέρια μιας ομάδας αιρετών. Η διαχείριση είναι το έργο που απαιτεί η κοινωνία, η πρόοδος, και οι νέες απαιτήσεις. Στις εκλογές αυτές συγκρούονται δυο κόσμοι, δυο πολιτικές φιλοσοφίες, δυο αντιδιαμμετρικά διαφορετικές οπτικές για την διαχείριση της δημοτικής αρχής, δυο διαφορετικές ομάδες όσον αφορά στην ικανότητα και την θέληση για προσφορά και την εκπόνηση έργου. Η επιλογή μου ήταν μονόδρομος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να εισέλθουν πιο δυναμικά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμφωνείτε ή όχι με αυτή την άποψη;

Η αλλαγή των πολιτικών νοοτροπιών, αξιών, ιδεών και προσώπων είναι αυτονόητα η μεγάλη πρόκληση, το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Οι εκλογές αυτές είναι εκλογές που πρέπει να γίνουν με όρους ανανέωσης, δομικών αλλαγών σε πρόσωπα και ιδέες με το βλέμμα στις επόμενες γενιές, στα παιδιά μας.
Η επιλογή των πολιτών στις εκλογές αυτές πρέπει να έχει κατά τη γνώμη μου το κριτήριο της ανανέωσης των πρακτικών και των προσώπων σε σημαντική θέση. Αποτελεί προσωπικό μου στόχο και δέσμευση ότι μέσα από το έργο, τη δουλειά, τη συνεχή επικοινωνία με τους πολίτες, η πολική δράση στον δήμο μας θα γίνει και για την γενιά μου, για τους νέους, ξανά ενδιαφέρουσα, συμμετοχική, δική τους υπόθεση.
Είναι μονόδρομος να σταματήσει η απαξίωση προς τα κοινά και ειδικά προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν μάλιστα η απαξίωση αυτή προκαλείται από την έλλειψη έργου και ευκαιριών, όταν προκαλείται από αποφάσεις που παίρνονται ερήμην του κόσμου πίσω από κλειστές πόρτες, από τους πολιτικαντισμους τότε είναι στο χέρι μας η αλλαγή μέσω της συμμετοχής.

Tι μήνυμα θα στέλνατε στους πολίτες ενόψει των Δημοτικών Εκλογών;

Η Δράμα μας πρέπει να αλλάξει σελίδα. Να περάσει από την απραξία στην πράξη, από την στασιμότητα των τελευταίων ετών στην πρόοδο που της αξίζει, από την αδράνεια και την μοιρολατρία στην αισιοδοξία και την δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ