Πανδραμινή συγκέντρωση με τρακτέρ στην πλατεία σήμερα στις 12 το μεσημέρι

0
20000

– Κινητοποίηση με πρωτοβουλία των αγροτών, που απευθύνεται σε όλη την κοινωνία
– Δικαιολογημένες αντιδράσεις δημιουργεί η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους


 

Πανδραμινή συγκέντρωση διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, οι αγρότες του Νομού Δράμας στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, καλώντας συλλόγους και φορείς από τον νομό να συμμετέχουν, με σκοπό τη διαμαρτυρία για την υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους, που επηρεάζει νοικοκυριά και επαγγελματίες.
Η πρωτοβουλία των αγροτών ξεκινά με προσυγκέντρωση τρακτέρ στη διασταύρωση Προσοτσάνης και Πετρούσας και ακολούθως στη διασταύρωση Ξηροποτάμου, ενώ θα συνεχιστεί με πορεία προς το κέντρο της Δράμας.

Ο κ. Τάσος Καπαντζάκης, πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δράμας, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι με πρωτοβουλία της Αγροτικής Επιτροπής Αγώνα, κλήθηκαν να συμμετάσχουν φορείς, οργανώσεις, συνδικαλιστικά σωματεία κ.ο.κ. στην πλατεία της Δράμας στις 12 το μεσημέρι, αφού εκτός από τα κλαδικά θέματα των αγροτών είναι κοινό το πρόβλημα των αυξήσεων στην ενέργεια και της ακρίβειας. «Προσπάθειά μας είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο, με στόχο να αναδείξουμε το πρόβλημα που αφορά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Η ανταπόκριση φορέων και σωματείων στην πρόσκλησή μας ήταν μεγάλη. Όλες οι απαντήσεις ήταν θετικές. Στη συγκέντρωση έχουμε προγραμματίσει να συμμετέχουν πολλά τρακτέρ, κάποια εκ των οποίων θα βρίσκονται γύρω από την πλατεία της Δράμας, και περιμένουμε ο κόσμος να κατακλύσει τον συγκεκριμένο χώρο».
Ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δράμας διευκρίνισε ότι πρόθεση των αγροτών δεν είναι να δυσκολέψουν με τις κινητοποιήσεις τους την τοπική κοινωνία, ενώ όσον αφορά τη συγκεκριμένη κινητοποίηση θεωρούν ότι η ακρίβεια και η μεγάλη αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν αφορά μόνο τον αγροτικό χώρο, αλλά είναι ένα ευρύτερα κοινωνικό θέμα. Ο ίδιος τόνισε: «Προχωρούμε σε αυτή την κίνηση με τη συμμετοχή όλων, ώστε να μπορούμε από κοινού να βγάζουμε συμπεράσματα και να κατευθυνθούμε σε κινητοποιήσεις που δεν θα ενοχλούν την υπόλοιπη κοινωνία, με στόχο η προσπάθεια να είναι συλλογική».
Σε ό,τι αφορά τις ανακοινώσεις της πολιτείας για επιδότηση των αγροτών σε ποσοστό 80% του ύψους της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο κ. Καπαντζάκης εξήγησε ότι το όφελος των αγροτών είναι μηδενικό και χαρακτήρισε κοροϊδία την επιστροφή του 80% για το διάστημα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο, που δεν λειτουργούν οι γεωτρήσεις, καθώς έχει τελειώσει η ποτιστική περίοδος. Παράλληλα, είπε ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος και στα υπόλοιπα ζητήματα που θέτει ο αγροτικός κόσμος, σημειώνοντας ότι για τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) θα πρέπει πρώτα να είναι έτοιμο το κράτος. Σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια, είπε ότι κανείς δεν γνωρίζει αν θα απαιτούνται 50 ευρώ για κάθε συμφωνητικό ενοικίασης στρεμματικής έκτασης.

Μιλώντας στα «Χ» και ο αγρότης – παραγωγός από την περιοχή του Φωτολίβους κ. Χρήστος Γκόντιας, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο για τη σημερινή συγκέντρωση, επισημαίνοντας ότι η ενεργειακή κρίση δεν είναι μόνο αγροτικό πρόβλημα. «Ο καθένας γνωρίζει πόσα χρήματα χρειάζεται για να καλύψει τον μήνα. Με αυτές τις τιμές στην ενέργεια, πολύ απλά δεν είμαστε βιώσιμοι, ούτε εμείς οι αγρότες αλλά ούτε και η υπόλοιπη κοινωνία. Το κάλεσμά μας απευθύνεται σε όλο τον κόσμο. Ήταν μία απόφαση που πάρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη γενική συνέλευση των αγροτών, οι οποίοι πλέον επιλέγουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων και όχι να κλείνουν δρόμους. Καλούμε τον κόσμο την Τετάρτη (σήμερα) στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!