Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια – Τι γίνεται με τις σχολές που λειτουργούν στη Δράμα

0
6920

Τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Παιδείας για τους υποψηφίους των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.
Σχετικά με τα τμήματα που λειτουργούν στη Δράμα, οι βάσεις διαμορφώνονται ως εξής:
Στο τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας η βάση ορίζεται στο 0.80 του μέσου όρου της συνολικής βαθμολογίας του συνόλου των υποψηφίων και έτσι διαμορφώνεται στο 9,58 για τους αποφοίτους των γενικών Λυκείων και στο 6,59 για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων
Παράλληλα για το τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος η βάση εισαγωγής ορίζεται στο 0.80 του μέσου όρου της συνολικής βαθμολογίας του συνόλου των υποψηφίων και έτσι διαμορφώνεται στο 9,58 για τους αποφοίτους των γενικών Λυκείων και στο 6,59 για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων
Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.
Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.
Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος. Τους οριστικούς πίνακες με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναφέρει στη χθεσινή ανακοίνωση, «το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει σήμερα, προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, τους πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!