Πανέτοιμο το Φαλακρό περιμένει το «πράσινο φως»

0
2419

Γιώργος Παπαδόπουλος στα «Χ»: « Έγκαιρα έγινε φέτος η προετοιμασία – Σημαντική και η διετής μίσθωση»

Πανέτοιμο να λειτουργήσει, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από την κυβέρνηση, είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Φαλακρό. Ο εξοπλισμός του και τα λιφτ έχουν συντηρηθεί και ο δρόμος παραμένει συνεχώς ανοικτός με προσωπικό ασφαλείας.
Οι ανάδοχοι της λειτουργίας των καφέ, με τους οποίους υπογράφηκαν σχετικές συμβάσεις, είναι σε εγρήγορση, ενώ κάποια μικροπροβλήματα που υπάρχουν με βλάβες στα καλώδια της ΔΕΗ λόγω του παγετού αποκαθίστανται άμεσα παρά την ιδιαίτερη συχνότητα με την οποία εμφανίζονται κατά τη φετινή χρονιά, δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Επίσης, για την προοπτική λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου τόνισε ότι το σημαντικότερο ζήτημα αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης. «Σε ό,τι αφορά τη χιονόπτωση, αυτή είναι ικανοποιητική, ωστόσο επειδή αυτή τη στιγμή δεν πατιέται για να δημιουργηθούν οι διάδρομοι των χιονοδρόμων, το χιόνι δεν διατηρείται. Αν το χιόνι είχε πατηθεί, θα μπορούσε να διατηρηθεί ακόμη και για 15-20 ημέρες με απόλυτη ηλιοφάνεια. Φέτος, πέρα από τη συντήρηση του εξοπλισμού έχουμε τοποθετήσει δίκτυο ασύρματου ίντερνετ σε όλο το Φαλακρό, κάτι που ήταν απαραίτητο για την εξυπηρέτηση της νεολαίας και των υπολοίπων επισκεπτών το κέντρου».
Όπως επεσήμανε επίσης στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ειδικότερα φέτος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έγκαιρη προετοιμασία του κέντρου και η μίσθωσή του για δύο συνεχόμενες περιόδους.
Ανεξάρτητα, πάντως, από το εάν θα ανοίξει φέτος ή όχι το χιονοδρομικό κέντρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος έχει θέσει ως στόχο τη δημοπράτηση του έργου των 800.000 ευρώ για την εξυγίανση των δυο παλιών λιφτ, δηλαδή τον «Παππού» και τη «διθέσια καρέκλα». Παράλληλα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη έχει ήδη διατεθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ, προκειμένου να απαλλαγούν οι πίστες «τζούνιορ» από τα βράχια και τις πέτρες που έχουν συγκεντρωθεί, να βελτιωθούν οι κτηριακές εγκαταστάσεις από τη φθορά που έχουν υποστεί και να βελτιωθούν οι δεξαμενές νερού. Ειδικότερα για το θέμα της τεχνητής χιόνωσης που συζητιέται ευρέως τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι είναι εφικτό να υπάρξει στο χιονοδρομικό κέντρο, εφόσον γίνουν τα απαραίτητα βήματα. Αυτό προϋποθέτει, βέβαια, να μεγαλώσει η ομβροπλατεία, να στεγανοποιηθούν οι υπάρχουσες δεξαμενές κλπ. Ωστόσο, το θέμα της τεχνητής χιόνωσης στο Φαλακρό αποτελεί σταθερή επιδίωξη για τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος έχει ασχοληθεί σχολιαστικά με την εύρυθμη λειτουργία του από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι και σήμερα, παρά τις απρόσμενες δυσκολίες όπως η εμφάνιση της πανδημίας αλλά και τα εμπόδια της γραφειοκρατείας που δημιουργούν συνεχώς καθυστερήσεις στην προσπάθεια αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ