Συνεργασία Δήμου Δράμας και Raycap για το κολυμβητήριο

0
3235

– Αναμένονται ανακοινώσεις προσεχώς για την επαναλειτουργία του
– Γ. Καψιμάλης στα «Χ»: «Tο έργο θα γίνει από κοινού»

Σημαντικές ανακοινώσεις για την προοπτική επαναλειτουργίας του κολυμβητηρίου της Δράμας και την ανακατασκευή του θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα, πολύ πιθανόν μέσα στον Φεβρουάριο, όπως επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψιμάλης.
Οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους μηχανικούς της εταιρείας Raycap, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής του κολυμβητηρίου, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.
Ο σχεδιασμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει στην εγκατάσταση μιας αεροϋποστηριζόμενης κατασκευής, δηλαδή ενός φουσκωτού θόλου στη στέγη του κολυμβητηρίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά εντός του 2020 από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας. Αυτή, εξάλλου, ήταν και η πλέον σύντομη αλλά και οικονομικά συμφέρουσα λύση στην οποία είχε καταλήξει ο Δήμος Δράμας, προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα της ασφαλούς λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, έχει διακόψει τη λειτουργία του μέσα στο 2020.
Ο κ. Καψιμάλης εξήγησε στα «Χ» ότι, όταν προέκυψε το πρόβλημα με τα κατασκευαστικά προβλήματα του κολυμβητηρίου, ζητήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες να κοστολογηθούν τα έργα που πρέπει να γίνουν για την καθαίρεση της στέγης, του φέροντα οργανισμού που είναι αυθαίρετος, ώστε να δημιουργηθεί μια υποβάση και να εγκατασταθεί φουσκωτός θόλος. Μετά τη συζήτηση και τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας είχαν αρχίσει αυτή τη διαδικασία, προέκυψαν συναντήσεις των ανθρώπων της Raycap με τον Δήμο Δράμας. Οι τελευταίοι έγιναν γνώστες του προβλήματος με το κολυμβητήριο τόσο από τον Δήμο Δράμας όσο και από τον Κ.Ο.Δ., όπως εξήγησε ο κ. Καψιμάλης, ενώ ζήτησαν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια αφού ενημερώθηκαν περαιτέρω για τον σχεδιασμό που υπάρχει από τον Δήμο Δράμας. Παρά τη συζήτηση που έγινε με τη Raycap, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Δράμας συνέχισαν να εργάζονται για τις καθαιρέσεις και την υποβάση στο κολυμβητήριο, προκειμένου να τοποθετηθεί ο φουσκωτός θόλος. Η μελέτη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου παρουσιάστηκε τελικά στους μηχανικούς της Raycap με σκοπό να υποβάλουν και αυτοί τις δικές τους προτάσεις. Ακολούθησε στενή συνεργασία μεταξύ της Raycap και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας για το πώς θα ολοκληρωθεί η καλύτερη δυνατή μελέτη – πρόταση για την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου. Η Raycap, παράλληλα, εκδήλωσε την πρόθεσή της να κάνει δωρεά τη μελέτη που χρειάζεται αλλά και ένα μέρος της κατασκευής των έργων που θα απαιτηθούν. Στο συνολικό κόστος του έργου θα συνδράμει και ο ίδιος ο Δήμος Δράμας, εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, συμπληρώνοντας ότι το έργο θα γίνει από κοινού.
Σχετικά με την κίνηση της Raycap, o κ. Καψιμάλης είπε ότι πρόκειται για μία καθαρά ανιδιοτελή προσφορά της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία για την επίλυση του γνωστού προβλήματος που υπάρχει με το δημοτικό κολυμβητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ