Πάνω από 113 αναστολές στο Nοσοκομείο Δράμας

0
3719

– Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Ο αριθμός των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή δεν περισσεύει από το Νοσοκομείο Δράμας»
– Στάση εργασίας από τις 10.00’ μέχρι τις 15.00’ σήμερα από το Σωματείο Εργαζομένων

Σε τουλάχιστον 113 εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Δράμας που δεν έχουν εμβολιαστεί επιδόθηκαν εγγράφως οι αναστολές εργασίας τους, χθες μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, κατά τη λήξη περίπου της πρωινής βάρδιας του προσωπικού.
Η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από χθες, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας απασχολήθηκαν κανονικά στο αντικείμενό τους μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, καθώς τα έγγραφα αναστολής εργασίας επιδόθηκαν τις μεσημβρινές ώρες.
Ανάμεσα στους εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή υπάρχουν και 4 ή 5 ιατροί, όπως και αρκετοί νοσηλευτές, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν επιδόθηκαν έγγραφα αναστολής σε εργαζόμενους οι οποίοι ενώ εμβολιάστηκαν ή νόσησαν δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό, ως ένδειξη συμπαράστασης στο ανεμβολίαστο προσωπικό. Για τους εργαζόμενους αυτούς, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνουν διασταυρώσεις στοιχείων προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει.
Πάντως, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας αποφάσισε να πραγματοποιήσει στάση εργασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με κινητοποίηση στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου σημείωσε στα «Χ»: «Ξεκίνησε η επίδοση των εγγράφων αναστολής στους εργαζόμενους, αλλά επί της ουσίας ξεκίνησε η αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο αριθμός των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή δεν περισσεύει από το Νοσοκομείο της Δράμας. Όλα αυτά τα χρόνια και κατά το διάστημα της πανδημίας, έχουμε αναδείξει τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία. Αντί να ενισχύσουμε το νοσοκομείο για τη λειτουργία του, βγάζουμε σε αναστολή πάνω από 100 άτομα που εργάζονται σε νευραλγικούς τομείς και είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Δεν ξέρουμε ακόμα τον σχεδιασμό που έχει η διοίκηση του νοσοκομείου και πώς θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε αύριο (σήμερα Πέμπτη)».
Όπως δήλωσε επίσης στα «Χ» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας: «Με βάση τις ανακοινώσεις που υπάρχουν από το Υπουργείο Υγείας, γνωρίζουμε ότι ο σχεδιασμός τους είναι συγχωνεύσεις κλινικών, αναστολή προγραμματισμένων χειρουργείων και ανάθεση έργου σε ιδιωτικές εταιρείες. Το κατά πόσο αυτά θα μπορέσουν να εφαρμοστούν και να διασφαλίσουμε παράλληλα την υγεία του λαού της περιοχής μας και γενικότερα της χώρας, εμάς μας προβληματίζει. Εμείς ως εργαζόμενοι, πέρα από τους αγώνες που κάνουμε για τα εργασιακά μας, αγωνιούμε για την υγεία των γονιών μας, των γειτόνων μας και των εργαζομένων της περιοχής. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για στελεχωμένα νοσοκομεία, που να παρέχουν με ασφάλεια τη φροντίδα υγείας. Με αυτή την έννοια, λέμε ότι η επίδοση των εγγράφων αναστολής στους εργαζόμενους κινδυνεύει να φέρει την αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου. Να φανταστείτε ότι, όταν γίνεται μία απεργία, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 70-80 εργαζόμενοι του νοσοκομείου, γιατί οι υπόλοιποι μπαίνουν ως προσωπικό ασφαλείας. Τώρα η ίδια η κυβέρνηση βγάζει σε αναστολή πάνω από 100 εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η ίδια η κυβέρνηση δεν τηρεί την υποχρέωση του προσωπικού ασφαλείας που πρέπει να υπάρχει μέσα στο νοσοκομείο. Υπάρχει μία αντιφατικότητα. Η κυβέρνηση βλέπουμε ότι αξιοποιεί την πανδημία για να επιτύχει άλλους σκοπούς που είχε ούτως ή άλλως στον σχεδιασμό της. Θα ρίξει την ευθύνη για την είσοδο των ιδιωτών στα νοσοκομεία, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε. Ζητούμε αυτοί οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στο νοσοκομείο και να διασφαλιστεί η λειτουργία του. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη κατά τις ώρες 10.00’ έως 15.00’ και καλούμε σε συμμετοχή το σύνολο των εργαζομένων του νοσοκομείου, διεκδικώντας ανοικτά και πλήρως στελεχωμένα νοσοκομεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ