Από σήμερα οι αιτήσεις στο Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας για τους επιτυχόντες του παράλληλου μηχανογραφικού

0
3491

Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη γραμματεία του ΔΙΕΚ οι υποψήφιοι

Από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας, οι επιτυχόντες, με τη διαδικασία του παράλληλου μηχανογραφικού.
Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στη γραμματεία του ΙΕΚ καθημερινά μεταξύ 14.00 με 19.00 με την προσκόμιση των εξής δικαιολογητικών: Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ). Βεβαίωση ΑΜΚΑ. Αποδεικτικά για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που δηλώθηκαν στην αίτηση (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία κλπ).
Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν αυτοπροσώπως από τους υποψηφίους ωστόσο, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό για σοβαρούς λόγους όπως στην περίπτωση ασθένειας ή ωραρίου εργασίας, θα πρέπει, να κατατίθενται με τη συνοδεία εξουσιοδότησης.
Αξίζει να διευκρινιστεί ότι, όπως ανακοινώθηκε από το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας, τα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων από δημόσιες υπηρεσίες. Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.
Κατά τη διαδικασία επιλογής θα ακολουθήσει έλεγχος των μορίων που έχουν δηλωθεί σε αντιπαραβολή με τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλει ο κάθε υποψήφιος και στην συνέχεια το προσωπικό του Δημόσιου ΙΕΚ, θα καταχωρήσει τα αποτελέσματα στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κατάρτισης στα Ι.Ε.Κ με την ονομασία ΠΗΓΑΣΟΣ.
Όπως διευκρινίστηκε από το Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας, απαγορεύεται η εγγραφή του υποψηφίου ταυτόχρονα σε σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση ΑΕΙ και σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Οι βάσεις των ειδικοτήτων του παράλληλου μηχανογραφικού του Δημόσιου ΙΕΚ Δράμας έχουν ως εξής:
-Βοηθός εργοθεραπείας 31600 μόρια
-Στέλεχος μηχανογραφημένου λογιστηρίου – φοροτεχνικού γραφείου 28700 μόρια
-Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής- Υπηρεσία ορόφων)
-Εμπορευματογνωσία) 28900 μόρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!