Πάνω από 50 κρούσματα στα σχολεία της Δράμας το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου

0
9840

– Αναστολή λειτουργίας στον Βρεφικό Σταθμό της Δ.Ε. Δοξάτου
– Υπολειτουργεί το Γυμνάσιο Καλαμπακίου στην Αγία Παρασκευή λόγω κρουσμάτων

Καθόλου ευχάριστη δεν είναι η εξέλιξη της πανδημίας στις σχολικές μονάδες της Δράμας, καθώς έγινε γνωστή η πρώτη αναστολή λειτουργίας στον Δήμο Δοξάτου, όπου, στα στοιχεία που υπάρχουν, εντοπίζονται και τα περισσότερα θετικά κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Συγκεκριμένα, μετά την ανίχνευση τεσσάρων θετικών κρουσμάτων στους έξι εργαζομένους στον Βρεφικό Σταθμό Δ.Ε. Δοξάτου, αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δοξάτου η αναστολή λειτουργίας του για 10 ημέρες, από 18 έως και 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τις «Οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των δημοτικών παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών».
Παράλληλα, χθες Τρίτη στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας εντοπίστηκαν μέχρι τις 2 το μεσημέρι 6 κρούσματα σε μαθητές, ενώ αναμένονταν και επιπλέον αποτελέσματα για την ίδια ημέρα.
Ακόμα χειρότερη ήταν τις προηγούμενες ημέρες η εικόνα στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δράμα, αφού τη Δευτέρα εντοπίστηκαν 30 θετικά κρούσματα (25 μαθητές, 4 εκπαιδευτικοί και 1 καθαρίστρια). Χθες Τρίτη, μέχρι τις 2 το μεσημέρι καταγράφηκαν 20 κρούσματα (17 μαθητές και 3 εκπαιδευτικοί). Ιδιαίτερο θέμα δημιουργήθηκε στον Δήμο Δοξάτου, όπου παρουσιάστηκαν αρκετά κρούσματα στο ΕΠΑ.Λ. και στο ΓΕ.Λ. Δοξάτου. Σε ακόμα χειρότερη μοίρα από πλευράς κρουσμάτων ήταν το Γυμνάσιο Καλαμπακίου στην Αγία Παρασκευή, όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα σε πέντε
εκπαιδευτικούς του σχολείου, δηλαδή τους μισούς από τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, το σχολείο υπολειτουργεί, καθώς και από πλευράς κρουσμάτων σε μαθητές επιβεβαιώθηκαν στην περιοχή περίπου 15 κρούσματα. Επίσης, άλλοι τόσοι μαθητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο επειδή οι γονείς τους φοβούνται για πιθανή μετάδοση, όπως είπε χθες στα «Χ» ο κ. Γιώργος Μπαντής, ο οποίος είναι και υπεύθυνος για ζητήματα covid της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ