Παραχώρηση χώρου για εξυπηρέτηση των ΑΜεΑ στον Δήμο Παρανεστίου

0
1825

Πρόκειται για το γραφείο του Παραρτήματος ΚΕΠ Αδριανής, που ζητήθηκε από το Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Δράμας

Την παραχώρηση χρήσης του γραφείου του Παραρτήματος ΚΕΠ Αδριανής στο Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Δράμας για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ του Δήμου Παρανεστίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου.
Η απόφαση λήφθηκε μετά από αίτημα για παραχώρηση του χώρου προς το Σωματείο ΑμεΑ Ν. Δράμας και παράλληλο αίτημα για διάθεση θέσης εργασίας ΑμεΑ στον Δήμο Παρανεστίου. Με επιστολή του προς τον Δήμο Παρανεστίου, το Σωματείο ενημέρωσε για την πρόθεσή του να οργανώσει τα Άτομα με Αναπηρία του Δ. Παρανεστίου και να μελετήσει, να προβάλει και να επιλύσει θέματα τους. Στόχος του Σωματείου είναι να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία καθώς και των γονέων και κηδεμόνων τους όπως επίσης και των οικογενειών τους που κατοικούν στην ΠΕ Δράμας και περιλαμβάνει τους Δήμους: Δράμας, Προσοτσάνης, Παρανεστίου, Δοξάτου και Κάτω Νευροκοπίου.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, το Σωματείο ζήτησε τη συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου ώστε να ξεκινήσει αυτές τις ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε έναν προσβάσιμο στεγαστικό χώρο, τον οποίο θα στελεχώσουν εθελοντικά εκπρόσωποι του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας και θα μπορούν να επισκέπτονται τα άτομα με αναπηρίες, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, προς ενημέρωση, εξυπηρέτηση, στήριξη και συμπαράσταση. Επίσης το Σωματείο ζήτησε μία θέση εργασίας ΑμεΑ στον Δήμο Παρανεστίου για να εργάζεται συμπληρωματικά και γι αυτόν τον σκοπό, υπογραμμίζοντας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Παρανεστίου ότι: «Με την ευαισθησία που γνωρίζουμε ότι σας διακρίνει για τα κοινωνικά θέματα και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας και θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του».

Συνάντηση και στον Δήμο Δράμας για τη δημιουργία πάρκου αναψυχής και δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρία
Λίγες ημέρες πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού, εκπρόσωποι του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας συναντήθηκαν και με τον κ. Μιχάλη Μουρβετίδη, Αντιδήμαρχο πρασίνου, περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας του Δήμου Δράμας για να συζητησούν θέματα που αφορούν την αναπηρία. Στη συνάντηση αυτή ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αποστολίδης, η Γενική Γραμματέας του Σωματείου κ. Διαμαντή και ο κ. Μουρβετίδης συνοδευόμενος από τον κ. Χάϊτα. Εκεί κατατέθηκαν προτάσεις της Διοίκησης του Σωματείου που αφορούσαν κοινές δράσεις μεταξύ του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Δράμας, της υπηρεσίας περιβάλλοντος, πρασίνου και πολιτικής προστασίας και την υπηρεσία καθαριότητας. Ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Αποστολίδης, επεσήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας πάρκου αναψυχής και δραστηριοτήτων για άτομα με αναπηρία, τονίζοντας πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει ισάξια να έχουν δικαίωμα στην ψυχαγωγία και τη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή. Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του Σωματείου ανέφερε ότι θα πρέπει να συνεχίζει η υπηρεσία Πρασίνου και περιβάλλοντος να είναι σε εγρήγορση και να επεμβαίνει δραστικά στη λύση των φυσικών εμποδίων σε δρόμους και περιοχές του Δ. Δράμας. Ο κ. Μουρβετίδης διαβεβαίωσε ότι βλέπει θετικά όλες τις προτάσεις του Σωματείου και είναι πρόθυμος να ενεργήσει για την υλοποίησή τους.
Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Δράμας που είναι το επίσημο πρωτοβάθμιο όργανο στην Π.Ε Δράμας, ιδρυτικό μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ ΑΜΘ και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ. Ιδρύθηκε το 2010 και έχει ως σκοπό του, την οργάνωση, την ενημέρωση, τη συμπαράσταση και την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους, που κατοικούν στην Π.Ε Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ