Νέα εποχή στο Αρρένων

0
6315

– Εργάζονται πυρετωδώς τα τεχνικά συνεργεία ήδη από το περασμένο Σάββατο για να αξιοποιηθεί η διακοπή των μαθημάτων
– Ι. Κιοσσές στα «Χ»: «Τα έργα αποκατάστασης και ενεργειακής αναβάθμισης θα συνεχιστούν και μετά τη λήξη του σχολικού έτους»

Μέχρι και το καλοκαίρι θα διαρκέσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτηριακού συγκροτήματος Αρρένων, που άρχισαν ήδη από το περασμένο Σάββατο. Οι εργασίες που θα γίνουν τμηματικά, άρχισαν από τη βόρεια (πίσω) πλευρά του κτηρίου για να επεκταθούν στο ισόγειο εκμεταλλευόμενοι και τις διακοπές του Πάσχα, αφού σε αυτό το διάστημα δεν λειτουργεί το σχολείο λόγω διακοπών.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν μετά τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και αποκατάστασης στο κτήριο, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Ιωάννης Κιοσσές, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας. Εξήγησε, επίσης, ότι στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και στο κέλυφος του κτηρίου, όπου υπάρχουν προβλήματα με υγρασίες και διαβρώσεις.
Στο ιστορικό σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Αρρένων θα γίνουν παρεμβάσεις αξίας 600.575 ευρώ. Η ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ σε συνεργασία με την εταιρεία Raycap έχουν αναλάβει να χορηγήσουν ως δωρεά προς τον Δήμο Δράμας τις εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Αρρένων Δράμας.
Το κτήριο του Γυμνασίου Αρρένων, που θεμελιώθηκε το 1928 και αποπερατώθηκε το 1932, αποτελεί ένα από εκατοντάδες διδακτήρια που κατασκευάστηκαν στη χώρα επί κυβερνήσεως Ελευθερίου Βενιζέλου το διάστημα 1928-1932. Σήμερα στο κτήριο συστεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο Δράμας και το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων και οι σχετικές εργασίες πρόκειται να αναβαθμίσουν το κτήριο και να προσφέρουν στους μαθητές καλύτερες συνθήκες φοίτησης και να συμβάλουν στη μακροημέρευση του σπουδαίου αυτού ιστορικού χώρου της πόλης.
O χώρος του σχολικού συγκροτήματος γνώρισε εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση τον Δεκέμβριο του 2018, όταν παραδόθηκε το έργο της ανάπλασης του προαυλίου χώρου που αποτέλεσε εξ ολοκλήρου δωρεά της Raycap. Επρόκειτο για μια εντελώς πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα επέμβαση διαμόρφωσης στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων της Δράμας που ξεπέρασε σε κόστος το 1,2 εκατ. ευρώ. Βέβαια, παρέμειναν οι ανάγκες συντήρησης του κτηριακού μέρους του σχολείου, οι οποίες θα καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» είχαν γράψει για τις κινήσεις που είχαν αρχίσει να δρομολογούνται από το 2018 και αφορούσαν την ανάδειξη του κτηριακού μέρους του σχολείου σε σχετικό δημοσίευμα στις 4 Σεπτεμβρίου της ίδιας χρονιάς.
Ο ορισμός των τεχνικών συνεργείων που εκτελούν το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης αυτή τη στιγμή έχει γίνει από τους δωρητές, οι οποίοι και θα χρηματοδοτήσουν την υλοποίηση του έργου. Ο Δήμος Δράμας έχει αναλάβει την επίβλεψη των εργασιών, καθώς το κτήριο, πέραν των άλλων, αποτελεί και μνημείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ