Παραδίδεται το Πάσχα η επικαιροποιημένη μελέτη της γέφυρας του Αγγίτη

0
1268

«Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα ξεκινήσει να υλοποιείται και η κατασκευή της» δήλωσε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Επικαιροποιείται η μελέτη για το έργο της γέφυρας του Αγγίτη που βρίσκεται μεταξύ του Δήμου Προσοτσάνης και της ΠΕ Σερρών, σύμφωνα με όσα είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης χθες απαντώντας σε ερώτηση των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας» ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης.
Η μελέτη, όπως είπε ο κ. Αθανασιάδης, θα παραδοθεί από τον μελετητή κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο του Πάσχα και θα ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του νέου ΕΣΠΑ.
«Πιστεύουμε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα ξεκινήσει να υλοποιείται και η κατασκευή αυτής της γέφυρας που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά του Νομού Δράμας, που ίσως είναι μια περιοχή κάπως ξεχασμένη για χρόνια. Θα συνδέσει τη Δράμα με τις Σέρρες και θα οδηγήσει σε έναν νέο άξονα που αυτή τη στιγμή δημιουργείται» τόνισε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης.
Επεσήμανε ακόμη ότι η γέφυρα του Αγγίτη είναι πολύ παλιά και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές προδιαγραφές και μάλιστα τη χαρακτήρισε ως «λίαν επικίνδυνη». «Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Αλλά υπήρχε μια κακή κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το σχεδιασμό των νομών. Στο σημείο αυτό υπάρχει η εναλλαγή των συνόρων και των διοικητικών ορίων Δράμας και Σερρών. Στον Νομό Δράμας ανήκει μόνο η γέφυρα, ενώ όλο το υπόλοιπο κομμάτι ανήκει στο Νομό Σερρών» ανέφερε ο Δήμαρχος.
H γέφυρα του ποταμού Αγγίτη βρίσκεται είναι επί της Εθνικής Οδού Νο 12 Δράμας – Σερρών, στα όρια των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Η διέλευση του ποταμού γίνεται μέσω της γέφυρας που έχει κατασκευαστεί τη δεκαετία του ‘60 με ανεπαρκές πλάτος καταστρώματος για την ταυτόχρονη διέλευση δύο οχημάτων, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται σημαντικά τα standards οδικής ασφάλειας.
Η φιλοσοφία σχεδιασμού της γέφυρας ήταν προσαρμοσμένη στις οικονομικές συνθήκες της περιοχής κατά την περίοδο κατασκευής της καθώς και στις κυκλοφοριακές συνθήκες της εποχής. Για το συγκεκριμένο έργο έχουν εκπονηθεί ορισμένες μελέτες, οι οποίες έχουν καταστεί ανεπίκαιρες λόγω της παρέλευσης σημαντικού χρονικού διαστήματος από την εκπόνησή τους. Επισημαίνεται ότι έχει τροποποιηθεί το κανονιστικό πλαίσιο εκπόνησης μελετών γεφυροποιίας, όσο και οι Οδηγίες Μελετών Οδικών Έργων.
Με βάση αυτή τη διαπίστωση θεωρήθηκε επιβεβλημένη η υλοποίηση μιας σύμβασης για την επικαιροποίηση υφιστάμενων μελετών, την προσαρμογή τους στις σύγχρονες αντιλήψεις και την ωρίμανση του φακέλου χρηματοδότησης της συγκεκριμένης δράσης.
Η δράση αφορά την τεκμηριωμένη σκοπιμότητα ως προς τη βελτίωση των συνθηκών Οδικής Ασφάλειας και υψηλής προτεραιότητας ώστε να υπάρξει πλήρης εκμετάλλευση Ευρωπαϊκών Πόρων για την Οδική Ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ