Προετοιμασία… «μετ’ εμποδίων» για το παγκόσμιο κλειστού στίβου

0
1138

O Δραμινός πρωταθλητής Κώστας Δουβαλίδης μοιράζει τις προπονήσεις του ανάμεσα σε Δράμα και Καβάλα, αφού το ταρτάν του δημοτικού σταδίου Δράμας δεν είναι διαθέσιμο

Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι τον Μάρτιο, προετοιμάζεται ο Δραμινός πανελληνιονίκης Κώστας Δουβαλίδης, με στόχο να πετύχει ό,τι καλύτερο με τις παρούσες συνθήκες, όπως δήλωσε χθες.
Σημειώνεται ότι στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη διοργάνωση όπου το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο ταξιδιωτικής οδηγίας του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας. Η είσοδος στη χώρα θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ PCR 48 ωρών και εναλλακτικά οι επισκέπτες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.
Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις του, πάντως, ο Κώστας Δουβαλίδης επεσήμανε ότι αυτές γίνονται ανάμεσα σε Δράμα και Καβάλα, διευκρινίζοντας ότι οι κλειστές προπονήσεις του γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας αλλά οι προπονήσεις εξωτερικού χώρου γίνονται στην Καβάλα. Σχετικά με την εξέλιξη της ανακατασκευής του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την προετοιμασία τόσο του ιδίου όσο και των υπολοίπων αθλητών, ο Κώστας Δουβαλίδης εξέφρασε την ελπίδα το έργο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να μπορέσουν να ξαναγίνουν κανονικά οι προπονήσεις εξωτερικού χώρου.
Η μη διαθεσιμότητα του ανοικτού χώρου του Δημοτικού Σταδίου της Δράμας πάντως, δημιουργεί ιδιαίτερη ταλαιπωρία στους αθλητές που θέλουν να προπονηθούν όσο και στους πρωταθλητές όπως ο Κώστας Δουβαλίδης. Ο ίδιος εξηγεί ότι αναγκάζεται να μετακινηθεί στην Καβάλα κάθε δεύτερη ημέρα, κάτι που δημιουργεί σημαντικές δυσχέρειες. «Είναι πολύ δύσκολο. Μην ξεχνάμε ότι η Καβάλα έχει πολλά προβλήματα και δεν έχει κλειστό στάδιο με ταρτάν, οπότε οι προπονήσεις γίνονται σε εξωτερικό χώρο. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε προπονήσεις έξω ακόμη κι όταν έχει κρύο. Είναι δύσκολο όλο αυτό εγχείρημα. Ειδικά όταν προσπαθείς να ανταγωνιστείς αθλητές από όλη την Ευρώπη οι οποίοι ετοιμάζονται σε πάρα πολύ καλούς κλειστούς χώρους και κάνουν την προπόνησή τους αμέριμνα».
Πάντως, πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της χρονιάς. Αναφερόμενος μάλιστα τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει ένας αθλητής που συμμετέχει σε παγκόσμια πρωταθλήματα όταν πρέπει να αντιμετωπίσει προπονητικές συνθήκες όπως αυτές που υπάρχουν στην Δράμα τόνισε: «Είναι δύσκολο αυτό που κάνουμε με τον προπονητή μου τόσα χρόνια. Το γνωρίζουμε. Παρόλα αυτά είμαστε στη Δράμα. Την αγαπάμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αυτήν. Κάποια στιγμή με φώναξαν να κατέβω στην Αθήνα. Θα κατέβω και τώρα. Δεν θα αλλάξω την πόλη που έχω ως βάση μου. Βάση μου είναι η Δράμα. Παρόλα αυτά λόγω των συνθηκών θα αναγκαστούμε να κατέβουμε στην Αθήνα για να κάνουμε πιο αμέριμνα την προπόνησή μας, γιατί υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Σερβία και πρέπει να αγωνιστούμε πάρα πολύ καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!