Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και βότκας με πατάτες από το Κάτω Νευροκόπι

0
609

– Τις πάμπολλες χρήσεις της πατάτας θα παρουσιάσουν οι μαθητές του ΓΕΛ Νευροκοπίου στο 1ο Φεστιβάλ Πατάτας
– Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Νεοελληνικής Γλώσσας στο Νευροκόπι


 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου από το ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου με την υποστήριξη του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Το σχολείο θα διοργανώσει το 1ο φεστιβάλ πατάτας στο οποίο σκοπός είναι να αναδειχθεί αυτό το σημαντικό, για την οικονομία του λεκανοπεδίου, προϊόν.
Στην διάρκεια του φεστιβάλ μάλιστα θα παρουσιαστεί από τους μαθητές και ο τρόπος με τον οποίο από την πατάτα μπορεί να παραχθεί ρεύμα αλλά ακόμη και… βότκα, που προέρχεται από ζύμωση πατάτας». Το σημαντικό είναι ότι στο φεστιβάλ εμπλέκονται τα παιδιά της περιοχής και αυτό είναι το σημαντικό, σημείωσε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κάτω Νευροκοπίου κ. Θοδωρής Ιφόγλου, τονίζοντας ότι ο Δήμος Νευροκοπίου εννοείται ότι θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια όπως και τις υπόλοιπες του σχολείου.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΓΕΛ Νευροκοπίου κ. Τάσος Μωυσιάδης είπε στα «Χ» ότι τη Δευτέρα 15 Μαΐου, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει από τις πρωινές ώρες στο χώρο του σχολείου, με τη συμμετοχή και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στο φεστιβάλ, όπως είπε, θα υπάρχουν διάφορες μαγειρικές παρασκευές με την πατάτα. Θα υπάρχουν επίσης και σταντ που θα παρουσιάζουν άλλες χρήσεις της πατάτας, όπως για παράδειγμα την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, την διατροφική της αξία και το ρόλο των συστατικών της στην φυσική κατάσταση του ανθρώπου, αλλά και την παραγωγή βότκας από το προϊόν μέσω ζύμωσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΛ Νευροκοπίου με επιτυχία και ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμό Νεοελληνικής Γλώσσας, για μαθητές και μαθήτριες Ημερησίων Γενικών Λυκείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας το οποίο συνδιοργανώθηκε με το Σύλλογο των Διδασκόντων, υπό την αιγίδα του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Παίζοντας με την Ελληνική Γλώσσα ο μαθητικός διαγωνισμός είχε σκοπό να φέρει κοντά τα σχολεία της ΔΔΕ Δράμας, και μέσα από το παιχνίδι να αναδειχθεί η δυναμική της νεοελληνικής γλώσσας, η αντοχή της στο χρόνο ο πλούτος των νοημάτων και της εκφραστικότητας της.
Ο διαγωνισμός έγινε στο αμφιθέατρο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και η μετακίνηση των σχολικών ομάδων και των δύο συνοδών από κάθε σχολείο πραγματοποιήθηκε με μισθωμένο λεωφορείο που διέθεσε ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου που έδειξε και αμέριστη συμπαράσταση στο εν λόγω εγχείρημα. Στον τελικό του διαγωνισμού έφθασαν οι ομάδες του 3ου ΓΕΛ Δράμας και του ΓΕΛ Νευροκοπίου, το οποίο ήταν και ο νικητής του διαγωνισμού. Οι μαθητές που διακρίθηκαν ήταν από το ΓΕΛ Νευροκοπίου οι: Εξουζίδου Δήμητρα, Κουτσού Σταυρούλα. Μελενικιώτη Ελένη, Μόνιου Ελένη, Πασδέρης Αθανάσιος. Από το 3ο ΓΕΛ Δράμας οι: Αδαμαντίδου Άννα, Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Τεκέογλου Άγγελος, Καρυπίδης Πρόδρομος και Φαϊτατζίδου Κυριακή.
Οι μαθητές του ΓΕΛ Νευροκοπίου είχαν ξεκινήσει μια ακόμη πολύ σημαντική πρωτοβουλία πέρσι, καλώντας τους μαθητές από όλη την χώρα να υπογράψουν ένα αίτημα για την επιστροφή των Γλυπτών του Πρθενώνα μαζεύοντας σε χρόνο-ρεκόρ χιλιάδες υπογραφές και μάλιστα για την πρωτοβουλία τους αυτή τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!