Παραμένει ομιχλώδης η κατάσταση για τους εργαζόμενους της Olympus

0
1684

Πραγματοποίησαν κινητοποίηση με πανό και υπό συνεχή βροχή έξω από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας


 

Δικαιολογημένη ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας αφού μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας μετά την απόφαση να τεθεί υπό εκκαθάριση η Τράπεζα. Η ανησυχία τους μετατράπηκε αυτή τη φορά και σε κινητοποίηση με πανό έξω από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης (παρά τη συνεχή βροχή), με την ευκαιρία της έλευσης του Αλέξη Τσίπρα.
Οι εργαζόμενοι εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και στον πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητώντας να βρεθεί κάποια λύση, να μην υπάρξει καμία απόλυση στην Τράπεζα και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Η τράπεζα που μετά τη συγχώνευση με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου ονομάστηκε Olympus bank, τελεί υπό εκκαθάριση και όπως είναι ήδη γνωστό και από προηγούμενα ρεπορτάζ των «Χ» τα κεφάλαιά της μεταφέρθηκαν στην Εθνική Τράπεζα η οποία ανέλαβε και την εξυπηρέτηση των πελατών της. Ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων της Olympus. Παρά τις επαφές που είχαν οι ίδιοι με τους φορείς της πολιτείας εκθέτοντας το πρόβλημά τους, μέχρι σήμερα παραμένουν μετέωροι και όπως είναι φυσικό ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, από τον χώρο της κινητοποίησης, έξω από το Δημοτικό Ωδείο, η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Olympus στη Δράμα κα Καλλιόπη Δρανόβαλη, είπε ότι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας βρίσκονται ακόμη “στον αέρα” καθώς δεν έχουν καμία απάντηση για το εργασιακό τους μέλλον με αποτέλεσμα να είναι όμηροι μιας κατάστασης που κανείς δε γνωρίζει που θα καταλήξει. “Κανένας δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Δεν μας λέει κανένας τι θα γίνει με το προσωπικό. Έχει αναλάβει το πακέτο των καταθέσεων η Εθνική Τράπεζα αλλά για το προσωπικό δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη από κανέναν. Είχαμε μόνο μια συνάντηση με τους εκκαθαριστές στην αρχή του κλεισίματος της Τράπεζας και έκτοτε δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν. Έχουμε κάνει ενέργειες και με τους βουλευτές της Δράμας και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι λένε «ναι είμαστε στο πλευρό σας, θα το δούμε το θέμα”, αλλά από κανέναν δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής τίποτα».
Η κα Δρανόβαλη διευκρίνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ» ότι η εργασιακή σχέση των υπαλλήλων με την Τράπεζα παραμένει, αναφέροντας: «Είμαστε ακόμη εργαζόμενοι στην υπό εκκαθάριση Τράπεζα. Δεν έχουμε απολυθεί. Αλλά δεν ξέρουμε αν θα απορροφηθούμε σε άλλη Τράπεζα κάτι που αποτελεί αίτημα των εργαζομένων. Να απορροφηθούν και οι εργαζόμενοι μαζί με το σύνολο των καταθέσεων από την Εθνική Τράπεζα. Η αγωνία είναι στο κατακόρυφο γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με εμάς (τους εργαζόμενους) την επόμενη ημέρα. Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς και όπου ρωτάμε μας λένε «Εμείς δε γνωρίζουμε, δεν ξέρουμε». Θα πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα σίγουρα η κυβέρνηση γιατί το κλείσιμο της Τράπεζας ήταν κυβερνητική απόφαση. Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτή θα πρέπει να δώσει και τη λύση στο πρόβλημά μας».
Σχετικά με τις πιέσεις που ασκήθηκαν μέχρι σήμερα από την ΟΤΟΕ για να βρεθεί κάποια λύση, η κα Δρανόβαλη σημείωσε πως θεωρεί ότι αποδίδουν. «Η ΟΤΟΕ και ο σύλλογος της Εθνικής είναι στο πλευρό μας. Κάνουν ότι μπορούν. Έχουν κάνει πάρα πολλές φορές ερωτήσεις στη διοίκηση της Τράπεζας αλλά και αυτοί δεν έλαβαν κάποια απάντηση.
Σημειώνεται ότι στην ίδια κατάσταση αναμονής είναι τόσο οι 16 εργαζόμενοι της Olympus bank στην Δράμα όσο και οι 24 εργαζόμενοι που απασχολεί η ίδια Τράπεζα στον Έβρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ