Αλέξης Τσίπρας από τη Δράμα: «Η Δράμα πρέπει να πάψει να είναι φτωχός συγγενής της ελληνικής επικράτειας»

0
502

Για Σιδηροδρ. Εγνατία, ενίσχυση του ΓΝ Δράμας, σύνδεση με Εγνατία, αναβάθμιση των δύο σχολών και γραφείο επιθεώρησης λατομείων δεσμεύτηκε ο Αλ. Τσίπρας


 

Στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Ωδείο της Δράμας, πραγματοποίησε ομιλία το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τους φίλους του κόμματος και άλλους πολίτες μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους δήμους του νομού, τους γειτονικούς νομούς και την Περιφέρεια ΑΜΘ, που έσπευσαν να τον ακούσουν.
Ο ίδιος μαζί με τον Δραμινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο, είχε λίγο πριν την ομιλία του, μια σύντομη συνάντηση με τους εργαζομένους της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Δράμας (Olympus Bank) οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους έξω από το ωδείο κρατώντας πανό και ζητώντας να μην υπάρξει καμία απόλυση στην Τράπεζα και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάστηκαν μαζί του στη σκηνή του ωδείου και οι πέντε υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε συνοπτικά το όραμα του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι στόχοι του συμβαδίζουν με τις προσδοκίες των πολιτών σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πράξη αυτά που πρεσβεύει αλλά μόνο με τη βοήθεια των πολιτών.
Στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι μετά την Ανάσταση που προηγήθηκε θα ακολουθήσει και μια ακόμη αναστάσιμη ημέρα στις 21 Μαΐου (στις επικείμενες εκλογές). Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Δράμα σε 30 ημέρες θα δώσει ένα ισχυρό μήνυμα για αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά, δηλαδή μια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή του. Είπε ότι προϋπόθεση για αυτό είναι η αλλαγή της κυβέρνησης αλλά και η αλλαγή των πολιτικών που ασκούνται. Μίλησε για την πρόθεσή του να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη ημέρα των εκλογών, για να επανέλθει η δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς, που λείπει από τη χώρα επί τέσσερα χρόνια. Ανέφερε ότι οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη που ειπώθηκαν πριν τέσσερα χρόνια αποδείχθηκαν ότι ήταν χωρίς αντίκρυσμα. Είπε ότι κάθε πολίτης ότι κι αν ψηφίζει, πλέον θεωρεί ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην διαφθορά, στην ακρίβεια, στην ανασφάλεια, στην οικογενειοκρατία, στην καθεστωτική φαυλότητα, στην αδικία. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν μέσα από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Είπε ότι επί τέσσερα χρόνια ο πολίτης βλέπει τις τιμές στο ρεύμα, στα καύσιμα και στα τρόφιμα να απογειώνονται, να νομιμοποιείται η αισχροκέρδεια, η διαφορά, το πλιάτσικο και η επέλαση στα δημόσια ταμεία με κλειστούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις. Ανέφερε ότι στα τέσσερα αυτά χρόνια βλέπουμε να εδραιώνεται η ταπείνωση της μεσαίας τάξης και η αναξιοπρέπεια. Είπε ότι ακούγεται πως η ακρίβεια είναι εισαγόμενη, όμως, όπως είπε, η αισχροκέρδεια δεν είναι εισαγόμενη και έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Τόνισε ότι η μεσαία τάξη που της υποσχέθηκαν καλύτερες ημέρες, έφθασε να ζει με κουπόνια και “pass”. Είπε ότι κυριαρχεί η εργασιακή ανασφάλεια, η μαύρη εργασία και το καθεστώς της ζούγκλας στα εργασιακά. Μιλώντας για τις υποκλοπές, έκανε λόγο για κακοποίηση του κράτους δικαίου. Μίλησε για χιλιάδες άνεργους νέους αλλά και απανωτές τραγωδίες σε αυτή την τετραετία. Πρόσθεσε ότι 36.000 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στην διάρκεια της πανδημίας. Ανέφερε ότι η Ελλάδα είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε σχέση με τον πληθυσμό της σε όλο τον δυτικό κόσμο. Είπε ότι όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για πολιτική αλλαγή. «Στις 21 Μάη αυτό το δράμα που ζει ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

«Η Δράμα πρέπει να πάψει να είναι φτωχός συγγενής της ελληνικής επικράτειας»
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διάρκεια της ομιλίας του σε πολλά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, της οικονομίας αλλά έθιξε και προβλήματα που αφορούν το Νομό Δράμας. Είπε ότι στους κατοίκους της περιοχής δεν τους αξίζει να ζουν σε έναν από τους πιο ξεχασμένους νομούς της χώρας. Επεσήμανε επίσης ότι: «Η Δράμα και οι Δραμινοί ξέρουν πολύ καλά τις θα πει δικαιοσύνη και αγώνας για τη δικαιοσύνη. Η Δράμα στάθηκε όρθια στην τουρκοκρατία, έδωσε το παρόν στο Μακεδονικό Αγώνα, στους αγώνες για ελευθερία κατά της βουλγαρικής κατοχής. Στη Δράμα έγινε μια από τις πρώτες, ίσως και η πρώτη. απεργία καπνεργατών στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά και η πρώτη ένοπλη εξέγερση κατά της βουλγαρικής κατοχής που κόστισε χιλιάδες νεκρούς. Τι σημαίνει λοιπόν δικαιοσύνη για τη Δράμα; Εμείς πιστεύουμε ότι πρώτα από όλα πρέπει να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της απομόνωσης του νομού. Δεν είναι δυνατόν η Δράμα να μην έχει παρά ένα μονάχα σιδηροδρομικό δρομολόγιο την ημέρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί η σύνδεση Δράμας – Αμφίπολης, θα βάλει τέλος στις παλινωδίες και θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης. Είπε ότι θα υπάρξει ανασχεδιασμός της χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας καθώς δεν είναι δυνατόν να μένουν έξω από αυτή τα μεγάλα αστικά κέντρα της Δράμας και των Σερρών. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξεταστούν από την αρχή οι δομές υγείας στο νομό, διότι δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της περιοχής να αναγκάζονται να πληρώνουν τόσα χρήματα για να μετακινηθούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Είπε ότι το νοσοκομείο είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και θα απαιτηθούν άμεσα μέτρα για τη στελέχωση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του.. Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να μπει λουκέτο στις δυο πανεπιστημιακές σχολές της Δράμας. Είπε ότι με την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και την συμπλήρωση του προσωπικού τους οι σχολές αυτές θα αναβαθμιστούν. Παράλληλα είπε ότι η συχνότητα εργατικών ατυχημάτων στα λατομεία μαρμάρου, επιβάλει την ανάγκη λειτουργίας γραφείου επιθεώρησης λατομείων με έδρα τη Δράμα. “Η Δράμα, πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να πάψει να είναι φτωχός συγγενής της ελληνικής επικράτειας” πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ