Η επιστήμη συναντά τον ορθολογισμό στο πρώτο αντισυμβατικό φεστιβάλ “Fundrastic”

0
679

– Θα διεξαχθεί 22 και 23 Απριλίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας
– Θα υπάρχουν και δωρεάν δράσεις για παιδιά το πρωί της Κυριακής


 

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον που υπήρξε μέχρι τώρα για το φεστιβάλ Fundrastic που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά, στη Δράμα, με σκοπό την επικοινωνία της επιστήμης με τον ορθολογισμό που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, αύριο και μεθαύριο 22 και 23 Απριλίου.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας χθες ο κ. Χρήστος Κυριακίδης (εκ των διοργανωτών) τόνισε: «Όσοι έχουν ενημερωθεί το περιμένουν θα έλεγα ανυπόμονα. Τα σχόλια μέχρι στιγμής για την πρωτοβουλία είναι θετικά και πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Κρατήσεις για εισιτήρια υπάρχουν και από την Δράμα, αλλά και από την Καβάλα αλλά και την Θεσσαλονίκη».
Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που θα αναπτυχθούν στη διάρκεια του διημέρου, όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, οι ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί και τις δυο ημέρες μεταξύ 17.00 και 20.00 είναι με εισιτήριο. Το πρωί της Κυριακής υπάρχει μια ομιλία φιλοσοφικού επιπέδου η οποία είναι δωρεάν και επίσης από τις 11.00 μέχρι τις 12.30 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν η δράση «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» για τα παιδιά.

Σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου όπως έκανε γνωστό στα «Χ» ο κ. Κυριακίδης:
Το Σάββατο 22 Απριλίου μεταξύ 17:00 – 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα γίνουν ομιλίες με τους: Φώτη Ζανταλή (Tech to me about it), Φώτη Καραμπουτάκη (Math Me Up) και Χρήστου Κυριακίδη (It’s just physics).
Στις 21:30 θα ακολουθήσει Pub Quizz στη Fabrica Prod.
Την Κυριακή 23 Απριλίου στις 10:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα πραγματοποιήσει ομιλία ο κ. Αντώνης Αναστασιάδης (Η αξία του Φιλοσοφείν στην καθημερινότητα) με ελεύθερη είσοδο. Στις 11:00 στην περιοχή της Ανάπλασης θα διεξαχθεί το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού.
Μεταξύ 17:00 και 20:00 την ίδια ημέρα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας θα γίνουν ομιλίες με τους: Μίλτο Βαβουλίδη (Smart Chemistry), Δημήτρη Θεοδοσόπουλο (Χημεία – The Sceptic Theory) και Άκη Αποστολίδη (Επιστήμη).

Στο πλαίσιο του FunDrastic, οι Έλληνες Youtubers από τον επιστημονικό χώρο, θα συναντηθούν για δύο ημέρες σε μια διημερίδα γεμάτη από ομιλίες, δράσεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, πειράματα, quiz, γνώση και πάνω απ’ όλα διασκέδαση. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις τελευταίες τάσεις, ανακαλύψεις και καινοτομίες στα πεδία της Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών, Πληροφορικής, Βιολογίας και Αστροφυσικής, με έναν πιο ανεπίσημο και ευχάριστο τρόπο, διαδραστικά και βιωματικά, αλληλεπιδρώντας με επιστήμονες από τον χώρο των θετικών επιστημών. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλες τις ηλικίες και απευθύνεται σε κοινό όλων των επιπέδων γνώσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ