Παραμένουν τα προβλήματα με τα υπεραστικά στην Βάρναλη

0
2087

Παραμένει το πρόβλημα της στάθμευσης των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ εντός του περιφραγμένου δημοτικού χώρου πίσω από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ μεταφέρθηκαν από την Γεωργίου Σεφέρη λόγω των έργων διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου στον συγκεκριμένο χώρο (επί της οδού Κώστα Βάρναλη) κατόπιν προσωρινής άτυπης παραχώρησης από τον Δήμο Δράμας.
Η μεταφορά των υπεραστικών λεωφορείων συνεχίζει να δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους των γύρω κατοικιών είπε χθες μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος ασχολήθηκε εκτενώς με το πρόβλημα και κατά το παρελθόν.
Ο κ. Ηλιόπουλος θύμισε ότι η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευθεί ότι ο δημοτικός χώρος που σήμερα σταθμεύουν τα λεωφορεία θα ενοικιασθεί κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Υπενθύμισε ότι η στάθμευση των λεωφορείων του υπεραστικού ΚΤΕΛ στον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο είναι παράνομη παρότι έγινε μετά από συναίνεση της Δημοτικής Αρχής προκειμένου τα μεγάλα οχήματα να μην εμποδίζουν την κίνηση στην οδό Σεφέρη όπου εκτελούνταν έργα διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου.
Είπε επίσης ότι οι περίοικοι που ενοχλούνται από τον θόρυβο και την ρύπανση των λεωφορείων εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.
Ο κ. Ηλιόπουλος υπενθύμισε την πρότασή του για μεταφορά όχι μόνο των σταθμευμένων λεωφορείων στον δημοτικό χώρο αλλά και συνολικά του ΚΤΕΛ από την περιοχή σε χώρο που έχει υποδειχθεί και βρίσκεται στην περιοχή της ΝΕΟΓΑΛ. Επεσήμανε μάλιστα ότι για την μεταφορά των ΚΤΕΛ εκτός πόλης υπάρχουν πολύ γενναίες χρηματοδοτήσεις τις οποίες έχουν αξιοποιήσει ΚΤΕΛ που εδρεύουν σε άλλους Νομούς.
Υπενθυμίζεται ότι η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στην οδό Σεφέρη και συγκεκριμένα στην πλευρά του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα διέλευσης των πεζών και των ΑΜΕΑ επί του στενού πεζοδρομίου το οποίο φιλοξενεί ήδη και τα πλατάνια της περιοχής.
Η διαπλάτυνση αποφασίστηκε στο πλαίσιο σχεδιαζόμενης παρέμβασης και κατα μήκους του πεζοδρομίου επί της Πατριάρχου Διονυσίου, εμπρός από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Το εν λόγω τμήμα του πεζοδρομίου στο οποίο σχεδιάζεται διαπλάτυνση ωστόσο ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας μετέφεραν το αίτημα της διαπλάτυνσης προς το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κάποια απάντηση η οποία θα ενεργοποιούσε την συνέχεια του σχεδιασμού για την αποσυμφόρηση των πεζοδρομίων στο ίδιο σημείο και πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι το θέμα της στενότητας των πεζοδρομίων στο ίδιο σημείο συζητήθηκε πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις εκατοντάδων πολιτών όταν ετέθη θέμα αφαίρεσης των πλατανιών που βρίκσονται στα ήδη στενά πεζοδρόμια γύρω από το Μουσείο. Στο θέμα μάλιστα ενεπλάκη έντονα και η Οικολογική Κίνηση της Δράμας με αποτέλεσμα τελικά οι όποιες σκέψεις για κόψιμο των δέντρων στον ίδιο χώρο να ανακαταληφθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ