Αλλαγές και προσθήκες νέων αρμοδιοτήτων, με σχετικές αποφάσεις Δημάρχου, σε τρία μέλη της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δράμας έγιναν γνωστές χθες Δευτέρα 21 Ιανουαρίου. Οι αλλαγές αφορούν αρμοδιότητες που πριν ανήκαν στους κ. Νίκο Ηλιάδη και Σταμάτη Ρεμόντη που το προηγούμενο διάστημα δήλωσαν ότι ανεξαρτητοποιούνται απο την παράταξη της Δημοτικής Αρχής.
Η αλλαγές στις αρμοδιότητες των εντεταλμένων συμβούλων και ειδικά η μεταφορά της αρμοδιότητας του τομέα της καθαριότητας, έχει ιδιαίτερη σημασία για την πόλη. Ο τομέας αυτός παρουσιάζει προβλήματα ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα όχι μόνο λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού αλλά και της λήξης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, από το οποίο είχε ενισχύσει προσωρινά την στελέχωσή του.
Τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη προσωπικού κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει πολύ καιρό πριν ο τότε Εντεταλμένος Σύμβουλος επί θεμάτων Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Σταμάτης Ρεμόντης.
Ποιές είναι οι αρμοδιότητες που μεταφέρονται
Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου ο κ. Ιωάννης Καψημάλης, Αντιδήμαρχος επί θεμάτων που αφορούν στον σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων προώθησης Αθλητισμού, αναλαμβάνει πλέον και την αρμοδιότητα για την εποπτεία και το συντονισμό επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.
Επίσης στον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και Εντεταλμένο Σύμβουλο επί θεμάτων Ανακύκλωσης κ. Δημήτριο Σιδηρόπουλο, ο Δήμαρχος με απόφασή του αναθέτει την εποπτεία και το συντονισμό επί θεμάτων Πρασίνου, που σύμφωνα με τον εν ισχύ Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας ανήκουν στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου.
Παράλληλα με απόφαση του Δημάρχου Δράμας ορίστηκε ως Εντεταλμένος Σύμβουλος ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Αναστάσιος Χατζηγιάννης και του ανατέθηκε επιπλέον η εποπτεία και ο συντονισμός επί θεμάτων που σύμφωνα με τον εν ισχύ Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας ανήκουν στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και οι οποίες ειδικότερα αφορούν στην παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, πλην των θεμάτων Ανακύκλωσης.
Επίσης στον κ. Χατζηγιάννη ανατέθηκαν και οι αρμοδιότητες που αφορούν στη λειτουργία των δημοτικών νεκροταφείων.