Παρασημοφόρηση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Δραμινό Γεώργιο Βρακά, Γιατρό, Χειρουργό μεταμοσχεύσεων

0
1913

Με την ευκαιρία της 47ης επετείου Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως κάθε χρόνο, μετά από πρόταση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε Έλληνες πολίτες που ξεχώρισαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μεταξύ εκείνων που τιμήθηκαν είναι ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, Γιατρός, Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων. Συγκεκριμένα ο κ. Βρακάς θα λάβει τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος σε τελετή παρασημοφόρησης που θα πραγματοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Ο Δραμινός Γιώργος Βρακάς, έλαβε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στην Ελλάδα, και από το 2011 βρισκόταν στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εργάστηκε ως χειρουργός και μεταμοσχευτής. Εδώ και έναν χρόνο ζει και εργάζεται σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ. Διακρίθηκε για το πλήθος των επιστημονικών εργασιών που συνέγραψε και δημοσίευσε, σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά προταθείς τον Φεβρουάριο του 2014 για το βραβείο Mental Award. Το 2015, ανακηρύχθηκε από ψηφοφορία των φοιτητών της Ιατρικής ως ο καλύτερος εκπαιδευτής, στο πλαίσιο διδασκαλίας προς τους φοιτητές της Ιατρικής. Τον Απρίλιο του 2016 ενημερώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή απονομής βραβείων για τη διάκρισή του με το Παγκόσμιο Βραβείο Μεταμοσχεύσεων. Το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου, που εδρεύει στην πόλη της Δράμας, τίμησε και απένειμε το βραβείο στον διεθνούς εμβέλειας Δραμινό επιστήμονα-ιατρό, κ. Γεώργιο Βρακά το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ