Παράταση για τους εκπαιδευτές στη δια βίου μάθηση

0
2918

Στα Κέντρα δια βίου μάθησης των πέντε δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Μέχρι την 6η Ιουλίου αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους εκπαιδευτές από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Η νέα καταληκτική ημερομηνία ορίστηκε η Δευτέρα 6 Ιουλίου, 11:00 π.μ., ενώ αντίστοιχα παρατάθηκε ως τις 10 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου αίτησης και δικαιολογητικών.
Η αρχική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων έληγε σήμερα 29 Ιουνίου.
Οι συμβάσεις έργου των εκπαιδευτών αφορούν πέντε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των δήμων της ΠΕ Δράμας. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αφορά τη σύναψη σύμβασης έργου εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Δράμας, Δοξάτου, Παρανεστίου, Νευροκοπίου και Προσοτσάνης.
Υπενθυμίζεται ότι αυτή την στιγμή στο ΚΔΒΜ της Δράμας, που λειτουργεί στο παλιό δημαρχείο, λειτουργούν δυο τμήματα (“Αγγλικά για τον χώρο εργασίας” και “Δημιουργία ιστοσελίδας”) των οποίων επίκειται η ολοκλήρωση. Αμέσως μετά πρόκειται να ξεκινήσουν άλλα δυο τμήματα που αφορούν την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, τα ειδικά και αναλυτικά καθήκοντα των εκπαιδευτών θα περιγράφονται στη σύμβαση που θα υπογράψουν. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων των Κ.Δ.Β.Μ. με την αίτησή τους μπορούν να επιλέξουν να αιτηθούν σε όσες Περιφερειακές Ενότητες επιθυμούν σε μια Περιφέρεια.
Επίσης, όπως αναφέρει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα καταταγούν σε δύο αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ/ΕΚΕΠΙΣ και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά Περιφερειακή Ενότητα ανάλογα με την ειδικότητα και τη μοριοδότηση.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι υποψήφιοι εκπαιδευτές κατατάσσονται στο τέλος κάθε αξιολογικού πίνακα. Οι υποψήφιοι, μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων θα ορίζονται αυτόματα, σύμφωνα με την κατάταξή τους, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στα Κ.Δ.Β.Μ.
Η ανάθεση τμήματος σε κάθε εκπαιδευτή γίνεται μέσω αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος αφού ληφθεί υπόψη η κατάταξη του στους οριστικούς πίνακες ανά ειδικότητα καθώς και οι προτιμήσεις του σε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας που έχει επιλέξει. Οι εκπαιδευτές καλούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα να αποδεχτούν ή όχι τη θέση, συνάπτουν σύμβαση μίσθωσης έργου με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.Β.Μ. και αμείβονται για κάθε πραγματική ώρα διδασκαλίας.
Οι εκπαιδευτές που αναλαμβάνουν τμήμα τοποθετούνται στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων και τους ανατίθεται εκ νέου μόνο αφού εξαντληθεί ο πίνακας. Εκπαιδευτές, που αρνούνται να αναλάβουν τμήμα μάθησης, αντικαθίστανται από τον επόμενο στη σειρά της λίστας κατάταξης και μετακινούνται αυτόματα στο τέλος του οριστικού πίνακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ