Παράταση στο lockdown στη Δράμα τουλάχιστον μέχρι 8 Οκτωβρίου

0
2406

Εδώ και μέρες η Δράμα βρίσκεται στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας. Μετά από απόφαση του Υπουργείου αποφασίστηκε οι Νομοί που παρουσιάζουν υψηλά νούμερα κρουσμάτων να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο επικινδυνότητας και να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα.
Αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν οι όμοροι νομοί καθώς και το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα ολοένα και επιδεινώνονται ενώ την ίδια στιγμή οι κλίνες στις ΜΕΘ covid εμφανίζουν ολοκληρωτική πληρότητα.

Για τις περιοχές που εντάσσονται στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία)
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
-Επίσης, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!