Παρουσίαση του μυθιστορήματος «Καλοκαιρινός Χάρτης της Πόλης» του Ιγνάτη Χουβαρδά

Σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου και ώρα 19:30

0
2165

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΘΕΡΙΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΒΡΑΔΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

Ο κύκλος θερινών λογοτεχνικών βραδιών υπό το γενικό τίτλο «Τις Τετάρτες, δροσιζόμαστε με “φέτες” λογοτεχνίας», τον οποίο διοργανώνει και διεξάγει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας και φέτος το καλοκαίρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την επιτυχία που αυτός σημείωσε πέρσι, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και διαρκώντας μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Ο φετινός κύκλος, ο οποίος, σημειωτέον, διεξάγεται σε τακτική, σχεδόν εβδομαδιαία, βάση και περιλαμβάνει συνολικά εννέα (9) λογοτεχνικές βραδιές, συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, 21 Αυγούστου και ώρα 19.30, πάντα στον εξωτερικό χώρο του καφέ “Παλιό Ρολόι” και σε μία ατμόσφαιρα χαλαρή, δροσερή και παρεϊστικη, με την έκτη κατά σειρά λογοτεχνική βραδιά, η οποία αφορά στην παρουσίαση του τελευταίου μυθιστορήματος του Ιγνάτη Χουβαρδά που έχει τον τίτλο «Καλοκαιρινός Χάρτης της Πόλης» και κυκλοφόρησε το 2018, από τις εκδόσεις Οδός Πανός.
Το μυθιστόρημα θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Μιχάλης Κατράκης, η φιλόλογος Βιολέττα Στυλιανίδου και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ η παρουσίαση θα διανθίζεται με την ανάγνωση αντιπροσωπευτικών αποσπασμάτων του βιβλίου, από την καθηγήτρια και Γραμματέα του Δ.Σ. του Συλλόγου, Λίνα Παπαδοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιγνάτης Χουβαρδάς πρωτοεμφανίσθηκε στα ελληνικά λογοτεχνικά πράγματα το 1987, είναι πολυγραφότατος και η εργογραφία του εκτείνεται σε ποίηση, πεζογραφία και δοκίμιο, με δεκατέσσερα (14) συνολικά βιβλία, μέχρι σήμερα, στο ενεργητικό του. Κυρίως, όμως, αξίζει να επισημανθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ιγνάτης Χουβαρδάς έρχεται, με τη λογοτεχνική του ιδιότητα, στην πόλη μας, στα πλαίσια μίας εκδήλωσης αφιερωμένης αποκλειστικά στο δικό του συγγραφικό έργο, για να μιλήσει για τη δουλειά του και να γνωρισθεί -καλύτερα- με το δραμινό κοινό, μετά την πρόσφατη συμμετοχή του στη «2η Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων» την οποία ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας διοργάνωσε και πραγματοποίησε, με ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους δραμινούς, στις αρχές του φετινού Απρίλη και στην οποία ο Ιγνάτης Χουβαρδάς, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου, συμμετείχε μαζί με άλλους είκοσι (20) συνολικά λογοτέχνες, προερχόμενους άπαντες από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.
Εξυπακούεται πως ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας προσκαλεί, όπως πάντα, όλους τους δραμινούς συμπολίτες μας να παρευρεθούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος ««Καλοκαιρινός Χάρτης της Πόλης» προκειμένου να γνωρίσουν τη νέα συγγραφική δουλειά του Ιγνάτη Χουβαρδά αλλά και τον ίδιο τον φιλοξενούμενο συγγραφέα και, συγχρόνως, προκειμένου να απολαύσουν μία ακόμη ατμοσφαιρική, καλοκαιρινή λογοτεχνική βραδιά, μέσα στο πράσινο και δίπλα στα βυζαντινά τείχη της πόλης.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΓΝΑΤΗ ΧΟΥΒΑΡΔΑ
Ο Ιγνάτης Χουβαρδάς γεννήθηκε το 1965 στη Βέροια. Από το 1976 ζει στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Κομοτηνή. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. Εργάζεται στη μέση εκπαίδευση. Τύπωσε τα ακόλουθα βιβλία:
ΠΟΙΗΣΗ: Ροζ σκηνικά, 1987-Τα ποιήματα μιας αρσενικής πόρνης, 1988-Η αγρότισσα και άλλα ποιήματα, 1992-Η καρδιά των δρόμων, 1995-Η αναζήτηση της ομορφιάς, 1998-Θερινό τετράδιο, 2010-Το φόρεμα που αλλάζει, 2015
ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ: Η δουλειά μου ως γυμνό μοντέλο, 1988-Να βάλεις την ομορφιά στο σπίτι σου, να ησυχάσεις, 1990-Τα φώτα της Λεμονιάς, 1993-Η δουλειά μου ως γυμνό μοντέλο, 1999 (β` έκδοση αναθεωρημένη)-Υπόκλιση στον πειρασμό, 2014-Αγώνες ξιφομαχίας με ένα αγοροκόριτσο, 2017-Καλοκαιρινός χάρτης της πόλης, 2018
ΔΟΚΙΜΙΟ: Ο ποιητής και κριτικός Θανάσης Ε. Μαρκόπουλος, 2010 (με τη συμμετοχή του Δημήτρη Κόκορη)
Πολύνα Γ.Μπανά
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!