Παρουσίαση του βιβλίου του Δραμινού δικηγόρου Γρηγόρη Μιχαηλίδη

Γ. Μιχαηλίδης στα «Χ»: «Το βιβλίο είναι ένα εγχειρίδιο. Γράφηκε για τους φοιτητές μου, αλλά απευθύνεται σε κάθε νομικό, δικηγόρο και δικαστή»

0
4030

Με πολύ μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου, της Δράμας, η παρουσίαση του βιβλίου «Πτωχευτικό δίκαιο – Το νέο δίκαιο τής Αφερεγγυότητας», του Δραμινού δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω και Λέκτορα στη Νομική σχολή τού Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Γρηγόρη Μ. Μιχαηλίδη

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας και τον εκδοτικό οίκο Lex Book. Την παρουσίαση τίμησε με την παρουσία του σύσσωμος ο νο­μικός κόσμος της πόλης και όχι μόνο. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλ­λόγου, Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, ο διευθυντής νομι­κών εκδόσεων της Lex Book και δικηγόρος Αθηνών LL.M. κ. Λουκάς Προυσανίδης, o κ. Βασίλειος Ταουξής, δικηγόρος Αθηνών επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων και ο κ. Χρήστος Παπαστυλιανός, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος της Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Κωνσταντίνος Φινο­καλλιώτης, ομότιμος καθηγη­τής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εισηγητές ήταν η κα Καλλιόπη Καλαμπούκα, καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελ­λάδος, ο κ. Αλέξανδρος Δανιη­λίδης, δικηγόρος Αθηνών LL.M. και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Γρηγόρης Μιχαηλίδης. Χαιρε­τισμό απέστειλε ο πρόεδρος της Νομικής σχολής του πανεπιστη­μίου της Λευκωσίας κ. Χρήστος Παπαστυλιανός που δεν μπό­ρεσε να παρευρεθεί. Γραπτούς χαιρετισμούς έστειλαν επίσης η Βουλευτής κα Χαρά Κεφα­λίδου και ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος. Την εκδήλωση χαιρέτησε εκτός προγράμματος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Φινοκαλλιώτης. Οι εισηγητές παρουσίασαν το βιβλίο και τις απόψεις που περιλαμβάνει για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα. Το ίδιο έκανε και ο συγγραφέας του βιβλίου, ενώ κατέθεσε και την κριτική του σε έξι σημεία του νέου κώδικα με βάση αυτά που έγραψε και στο βιβλίο.

Σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟ­ΝΙΚΑ της Δράμας» μετά την εκδήλωση, ο κ. Μιχαηλίδης τό­νισε ότι «Το βιβλίο δεν αποτελεί μονογραφία, αλλά όλο το δίκαιο. Είναι εγχειρίδιο. Δεν επικεντρώ­θηκα σε ένα θέμα μόνο για να το αναλύσω. Είναι όλος ο νέος πτωχευτικός κώδικας σε ανάλυ­ση. Το βιβλίο γράφηκε για τους φοιτητές μου, που διδάσκονται Πτωχευτικό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευ­κωσίας και απευθύνεται σε κάθε νομικό, δικηγόρο και δικαστή. Το βιβλίο βάζει ένα εντελώς και­νούργιο ρυθμιστικό πλαίσιο στις πτωχεύσεις, το χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι όταν ολο­κληρωθεί η πτώχευση, αυτός που βγαίνει από την πτώχευση δεν έχει άλλα χρέη. Στους πα­λιούς κώδικες ότι δεν πληρωνό­ταν, αναβίωνε. Το δεύτερο είναι, ότι πλέον δεν προστατεύεται η στέγη ως ιδιοκτησία αλλά ως κατοικία. Δηλαδή αυτός που χάνει την πρώτη του κατοικία, απλώς του επιτρέπεται να μένει μέσα με ενοίκιο και η ιδιοκτησία της κατοικίας του μεταφέρεται σε έναν κρατικό φορέα, που όμως ακόμη δεν έχει συσταθεί. Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν πάρα πολύ την οικονομική και κοινωνική ζωή τόσο θετικά όσο και αρνητικά, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και την οικονομική συγκυρία».

Το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιο­πωλείο Μανιφέστο της Δράμας, επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου αλλά και διαδικτυακά από τον εκδοτικό οίκο LEX BOOK.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!