Θ.Ξανθόπουλος «Να παρέμβει η κυβέρνηση για την άμεση προστασία της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία»

«Η ρωσική εισβολή παραβιάζει το διεθνές δίκαιο – Να υπάρξουν κυρώσεις αλλά και πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης»

0
10093

«Πρόκειται για μια σαφή παραβίαση των δι­εθνών συνθηκών. Αποτελεί εισβολή σε ανεξάρτητο κράτος και είναι απολύτως καταδικα­στέο γεγονός» τόνισε ο βου­λευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στο Αlert tv για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνεχιζόμενες πολεμικές επι­χειρήσεις στη περιοχή.

«Παραβιάστηκε το διεθνές δίκαιο και πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Αλλά η Ελλάδα πρέπει με το διπλωματικό κε­φάλαιο της, να παρέμβει για τα επιμέρους ζητήματα, όπως η προστασία της μεγάλης Ελ­ληνικής κοινότητας στην περι­οχή που μας αφορά άμεσα και είναι καθοριστικής σημασίας», πρόσθεσε. Είπε ακόμη πως η Ευρώπη, που έχει υποφέ­ρει από πολέμους, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης, με δέσμευση για ένταξη και της Ρωσίας σε ένα συλλογικό σύστημα ασφάλειας από το οποίο αποκλείσθηκε μετά το 1990 και την επέκταση του ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος στην επιθε­τική πολιτική της Τουρκίας, σημείωσε πως ο Ερντογάν είναι ένας εθνικιστής πολιτικός που επιδιώκει να αγνοεί της δι­εθνείς υποχρεώσεις της χώρας του. Όσο βλέπει τις αβελτηρί­ες, αδυναμίες και ελλείψεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτι­κής, τόσο αποθρασύνεται. Η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει με αφοπλιστικό τρόπο, συ­μπλήρωσε και παρατήρησε ότι εκτός από εξοπλισμούς για την αμυντική θωράκιση της χώ­ρας, είναι απαραίτητες και οι συμμαχίες. Μια πολυδιάστατη και πολυμερή εξωτερική πολι­τική, της χώρας με επίκεντρο την Αν. Μεσόγειο. Αφήσαμε έτοιμες δομές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία όμως με τον συνήθη ατλαντισμό της, τις έχει υποβαθμίσει.

Απαντώντας τέλος σε ερω­τήσεις, ανέφερε πως «Και η πανδημία και η ακρίβεια έχουν επιταχυντή την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στο θέμα της ακρίβειας συγκεκρι­μένα, η κυβέρνηση είναι δέσμι­α των επιλογών της, και την παρακολουθεί περίπου ως φυ­σικό φαινόμενο. Έχουμε κάνει επανειλημμένες προτάσεις για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Ο πληθωρι­σμός τρέχει με 6.2%. Είναι οδυνηρό ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα. Χρησιμοποιεί μάλιστα ως επιπλέον άλλοθι την ουκρανική κρίση για να αποσείσει την ευθύνη της στην έξαρση των τιμών», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!