Καταφεύγουν και στη Δράμα οι δοκιμαζόμενοι Ουκρανοί

0
1756

Πολίτες της Ουκρανίας που έφτασαν σε συγγενείς τους στη Δράμα, κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω τής εμπόλεμης κατάστασης, αφήνοντας πίσω μέλη των οικογενειών τους και ουσιαστικά την κανονικότητα της ζωής τους, υποδέχθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας εξέφρασε τη βούληση της Πε­ριφερειακής Ενότητας Δράμας να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στους συνανθρώπους μας, μετά από τηλεφωνική επικοι­νωνία που είχε με συγγενείς τους στη Δράμα.

Όπως είπαν οι Ουκρανοί, στο Κίεβο βομβαρδίζονται ήδη νοσοκομεία και σχολεία και υπάρχει πολύς κόσμος από την εμπόλεμη περιοχή που θέλει να έρθει, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Το δρομολόγιο είναι πολύ δύσκολο, ανέφεραν. Είναι χα­ρακτηριστικό ότι έκαναν πέντε ώρες μόνο για να βγούνε από το Κίεβο οδικώς. Οι δρόμοι στην περιοχή, όπως είπαν, εί­ναι βομβαρδισμένοι και πολύς κόσμος προσπάθησε να φύγει από το Κίεβο, το Χάρκοβο και την ανατολική πλευρά της χώ­ρας, με κατεύθυνση τη δυτική Ουκρανία ή το εξωτερικό, προ­κειμένου να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς.

Ο κ. Παπαεμμανουήλ μιλώ­ντας στα τοπικά μέσα ενημέ­ρωσης ανέφερε ότι πρόκειται για ανθρώπους που μετά από ταλαιπωρία τεσσάρων ημερών, έφυγαν από το Κίεβο με τα παιδιά τους, αφήνοντας πίσω οικογένειες και συζύγους για να έρθουν στη Δράμα, όπου έχουν συγγενείς. «Η φιλόξενη Δράμα μας άνοιξε την αγκαλιά της για να τους υποδεχθεί. Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμπολίτη μας φαρμακοποιό κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ο οποίος ανέλαβε την πρωτο­βουλία να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν έρθει από την εμπόλεμη Ου­κρανία και το βομβαρδισμένο, από ότι ακούσαμε από τις αφη­γήσεις των κοριτσιών, Κίεβο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Εμείς, στο μέτρο των δυνατο­τήτων μας, θα είμαστε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους και σε άλλους ενδεχομένως που θα θελήσουν να γλυτώσουν από τη λαίλαπα του πολέμου. Δείχνουμε έμπρακτα ότι η Δράμα ανοίγει την αγκαλιά της σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν πολλές οικογένει­ες που θα είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που θα χρειαστούν τη βοήθειά μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα είναι κοντά τους με κάθε εί­δους βοήθεια σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Θέλω να απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους τους Δραμινούς και τις Δραμινές να είμαστε αυτές τις ημέρες ενω­μένοι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε. Ο κόσμος μας έχει ανάγκη από ειρήνη. Εμείς, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας κάνουμε αυτό που μπορούμε. Αλλά ας ακουστεί και η δική μας φωνή και ας ενώσουμε όλες τις φωνές μαζί για να σταματήσει επιτέλους αυτό το κακό που γίνεται».

Ο Δραμινός φαρμακοποιός κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, μεταφέροντας τα συναισθή­ματα των ανθρώπων από την Ουκρανία, ευχαρίστησε εκ μέρους τους τον κ. Παπαεμμα­νουήλ για τη θερμή υποδοχή που δέχθηκαν και μετάφερε τις ευχαριστίες τους, καθώς όπως είπε «δεν πρόκειται να την ξε­χάσουν ποτέ γιατί τέτοια αντα­πόκριση δεν έχουν ξαναδεί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!