Παρουσίαση Βιβλίου “Natural Presence” | Χάρης Κακαρούχας

0
2283

Η Serotonin cultural events management παρουσιά­ζει σε συνδιοργάνωση με τη Φωτογραφική Ομάδα Δράμας “Εφοδος
τον Haris Kakarouhas και το νέο φωτογραφικό βιβλίο “Natural Presence

Η παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Natural Presence” θα πραγμα­τοποιηθεί την Δευτέρα 9 Δε­κεμβρίου στις 18:30  στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας.

Στο βιβλίο του “Natural Presence” μας μυεί σ’ ένα τα­ξίδι αυτογνωσίας πέρα από τις κατασκευασμένες ταυτότητες της εποχής.

Το βιβλίο είναι μια συνολική δουλειά 15 ετών και παρουσι­άζει την εσωτερική ουσία των ανθρώπων χωρίς να στέκεται στην εξωτερική τους ταυτότη­τα.

Ο Χάρης Κακαρούχας έγινε γνωστός με το βιβλίο
«Suspended Time: A Cuban Portrait» (Apeiron Publications, 2003), για το οποίο βραβεύτη­κε με το βραβείο Ευρωπαίων εκδοτών (European Publishers Award for photography, 2003) και το βραβείο «Μήλος» για το καλλιτεχνικό βιβλίο της χρονιάς στην Ελλάδα (2004).

Απόρροια της προσωπικής του αναζήτησης για την αν­θρώπινη αλήθεια, το βιβλίο «Natural Presence» συνδέει τα πρόσωπα με τη φύση και τη φύση με τα πρόσωπα σε μια σχέση ουσιαστικής συνύ­παρξης.

Σ’ αυτή τη φωτογραφική διαδρομή, η ησυχία και το μυστήριο των προσώπων αντι­κατοπτρίζουν μια «κατάσταση ύπαρξης», όπως επισημαίνει ο ίδιος, όπου σώμα και συναίσθη­μα συνδέονται πέρα από κάθε φιλοσοφική ιδέα ή εννοιολογική σύλληψη, ενώ το ανθρώπινο βλέμμα εκφράζει τη συνειδη­τοποιημένη εσωτερικότητα. «Όσο πιο βαθιά πηγαίνουμε μέσα μας, τόσο έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με τον άλλο», λέει ο Χάρης Κακαρούχας στη συνομιλία του με τον κριτικό, συγγραφέα και επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονί­κης, Ηρακλή Παπαϊωάννου, η οποία δημοσιεύεται στο βιβλίο «Natural Presence». Το βιβλίο εκδίδει η Luminous Eye, ένας νέος σύγχρονος χώρος φτιαγμένος για τις τέ­χνες με άξονα τη φωτογραφία. Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ