Παρουσίαση υπ. ευρωβουλευτών 2019

Υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές 2019 οι οποίοι ως Βουλευτές διαφοροποιήθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών

0
1311

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΥ
Υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία

Γεννήθηκα στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, από αγρότες γονείς με καταγωγή από τον Έβρο και την Ημαθία. Παράλληλα με τις σπουδές μου στην Ιστορία, από 19 ετών, εργάζομαι εντατικά στον ιδιωτικό τομέα.
Από το 2012, εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων τους κατοίκους της Β’ Θεσσαλονίκης, παρεμβαίνοντας για τοπικά θέματα αλλά και για ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα, όπως η παιδική προστασία και η στήριξη της γυναίκας και της μητέρας.
Με τον σύζυγό μου, είμαστε ανάδοχοι γονείς ενός μικρού αγοριού που φιλοξενούνταν σε ίδρυμα και περιμένουμε με χαρά να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας.
Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να με συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο νίκης και αξιοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας ήταν εξαιρετικά τιμητική για μένα.
Ζητώ την ψήφο κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα για να δυναμώσω με τον δικό μου τρόπο τη φωνή και τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη. Για να διεκδικήσω την επιστροφή της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης ως ισότιμο μέλος. Όχι ως επαίτη που κτυπά κλειστές πόρτες, εκεί όπου μας οδήγησε η καταστροφική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδυνάμωσε τη χώρα διεθνώς, σήκωσε τα χέρια ψηλά και έκαψε κάθε διαπραγματευτικό χαρτί. Χρησιμοποίησε ένα μείζον εθνικό θέμα εργαλειακά, για να διχάσει τους πολίτες και να διεμβολίσει τα υπόλοιπα κόμματα. Τώρα, με πρωτοφανές θράσος, βαφτίζει όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία συλλήβδην ως «ακροδεξιό».
Με μια ισχνή πλειοψηφία ολίγων προθύμων, υπέγραψαν μία συμφωνία που συνιστά οπισθοχώρηση από εθνικές θέσεις δεκαετιών και ήδη εκδηλώνει τις αρνητικές της συνέπειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα μακεδονικά προϊόντα, με τον Πρωθυπουργό να παριστάνει τον «ανήξερο».
Χρειάζεται δυναμική παρουσία μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και για τον αυστηρό και εξονυχιστικό έλεγχο κάθε κεφαλαίου της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε αυτές τις ευρωεκλογές, διεκδικούμε ξανά την εθνική μας αξιοπρέπεια στην Ευρώπη.

ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΝΕΛΛΗΣ
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γεννήθηκα στο Ηράκλειο και σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Υπήρξα πάντα ενεργός πολίτης, προωθώντας με διάφορες ιδιότητες (δήμαρχος, βουλευτής, ευρωβουλευτής) τις ιδέες της ευρωπαϊστικής ανανεωτικής αριστεράς.
Η Συμφωνία των Πρεσπών, με καθυστέρηση 30 χρόνων δίνει στην χώρα μας, τον ρόλο που της αξίζει να έχει στα Βαλκάνια, προσδίδοντάς της διεθνές κύρος. Ενδεικτικά, πήραμε πίσω την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία», που για δεκαετίες διεθνώς μονοπωλούσε ο βόρειος γείτονάς μας. Η Συμφωνία αναγνωρίζει πως η κληρονομιά της Μακεδονίας, του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, η Βεργίνα, ανήκουν αποκλειστικά στην αρχαία Ελληνική ιστορία. Αλλά και ο στρατός της γειτονικής χώρας, που για 30 χρόνια εκπαιδεύονταν από τις τουρκικές ΕΔ, τώρα θα υποστηρίζεται από τον ελληνικό στρατό.
Σήμερα, η μεγαλύτερη πρόκληση των σοσιαλδημοκρατών, των πράσινων, αλλά και των ριζοσπαστών αριστερών είναι η επαναφορά της δημοκρατικής νομιμοποίησης στον τρόπο λήψης των μεγάλων αποφάσεων, που αφορούν το μέλλον της Ένωσης. Με λίγα λόγια, το αίτημα των καιρών είναι να ξαναδώσουμε αίγλη και λάμψη στο ευρωπαϊκό όραμα, στην ευρωπαϊκή λειτουργία. Να ξαναεμπιστευτούν οι ευρωπαίοι πολίτες την Ε.Ε. Γιατί η σημερινή Ευρώπη, έχει κουράσει, έχει απογοητεύσει, «διώχνει» τους πολίτες της. Έτσι επελαύνει η ακροδεξιά, έτσι ξυπνούν οι εθνικοί εγωισμοί.
Αν τύχω της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών οι βασικοί τομείς που θα με απασχολήσουν, θα είναι πάλι αυτοί με τους οποίους ασχολήθηκα και στην προηγούμενη θητεία μου στην Ευρωβουλή. Δηλαδή η Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου (AGRI), όπου συνέβαλλα στη διαμόρφωση της τρέχουσας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2014-2020. Όπως επίσης η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN), όπου συνέταξα και εισηγήθηκα την Έκθεση για τη «Γαλάζια Ανάπτυξη».
Δηλαδή την ευρωπαϊκή στρατηγική αξιοποίησης της θαλάσσιας οικονομίας ως κορμού για ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!