Παρουσίαση υποψήφιων ευρωβουλευτών 2019

Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές 2019 με το ΚΙΝΑΛ ο Δικηγόρος Στέργιος Κωνσταντίνου με ειδίκευση στην προστασία των προσωπικών δεδομένων

0
1906

Αποφάσισα να κατέβω υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής για να αντιπροσωπεύσω την γενιά μου, τη νέα γενιά. Τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και να χτίσουν το μέλλον τους εκεί, με το βλέμμα τους πάντα στραμμένο στο να γυρίσουν σπίτι τους. Με ισχυρό τον προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό χώρο η Ευρώπη θα έχει την ευκαιρία να διαμορφώσει συνθήκες που θα μας δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

Γιατί χρειάζεται αλλαγή τώρα;                                                                                       Στις 26 Μαΐου συμμετέχουμε στις πιο κρίσιμες Ευρωεκλογές του αιώνα, οι οποίες θα καθορίσουν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης αλλά και της Πατρίδας μας.
Η Ευρώπη των λαών και των δικαιωμάτων όπως αναπτύχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, δεν υπάρχει πια.
Την θέση της πήρε μια Ευρώπη, συντηρητική όπου τα λάθη του κάθε κράτους, το έλλειμμα δημοκρατίας και η επικράτηση των τεχνοκρατών σε συνδυασμό με την αποξένωση των θεσμών με τους λαούς της Ευρώπης, οδήγησαν σε πολιτικές ακραίας λιτότητας και στη διαίρεση της Ευρώπης σε βορρά και νότο.
Αυτό το κλίμα εκμεταλλεύονται τα ακραία Ευρωσκεπτικιστικά μορφώματα που μέσω του εθνολαϊκισμού απειλούν τη δημοκρατία και τη συνοχή στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε!
Όσοι μοιραζόμαστε το όραμα για μία ανθρωποκεντρικά προσανατολισμένη Ευρώπη, ειρηνική, ελεύθερη, δημοκρατική και αλληλέγγυα, μία Ευρώπη που δεν διακρίνει ανάμεσα σε βορρά και νότο αλλά δίνει τα ίδια κίνητρα σε όλους, έχουμε υποχρέωση να είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Η δική μας συμμετοχή, η συμμετοχή της προοδευτικής νέας γενιάς, μπορεί να παίξει τον καθοριστικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό του προοδευτισμού στην Ευρώπη και την αποτροπή της εισόδου στην Ευρωβουλή αντιδραστικών στοιχείων που έχουν ως βασική τους ατζέντα τον φόβο, τον ρατσισμό και τον διχασμό.
Για να φέρουμε την αλλαγή στην οποία θέλουμε να ζήσουμε.

Ποιος ειμαι
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Δράμα. Είμαι 28 χρονών. Ήμουν μαθητής στο 13ο Δημοτικό, στο 2ο Γυμνάσιο (παλιό θηλέων) και τέλειωσα το 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας.
Σπούδασα, έζησα και εργάστηκα στην Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο, στο Βέλγιο και στην Αυστρία. Όπως πολλοί συνομήλικοι μου, έτσι και εγώ, αναγκάστηκα να αναζητήσω επαγγελματικές ευκαιρίες σε ένα άλλο κράτος της Ευρώπης.
Eίμαι δικηγόρος και ακτιβιστής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ε.Ε..Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Α.Π.Θ., Νομική στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το πανεπιστήμιο KU Leuven, με ειδίκευση στο δίκαιο της διανοητικής ιδιοκτησίας, πληροφορίας, επικοινωνίας και τεχνολογίας (IP & ICT Law).Πολιτικοποιημένος από μικρή ηλικία καθώς ως μαθητής συμμετείχα ενεργά στις δραστηριότητες του ΤΟ.ΣΥ.Ν Δράμας, ενώ ως φοιτητής διετέλεσα γραμματέας της ΠΑΣΠ.Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, συμμετείχα ενεργά στην δημιουργία και την οργάνωση των κέντρων αποκατάστασης προσφύγων στην κεντρική Μακεδονία.Στις Βρυξέλλες, εργάστηκα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έπειτα, εργάστηκα στην ΜΚΟ, “noyb – European Centre for Digital Rights” στην Βιέννη, η οποία δραστηριοποιείται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στην ΕΕ και πέτυχε το πρόστιμο-ρεκόρ, της τάξεως των 50 εκατομμυρίων, στην Γαλλία για τη μη σύννομη επεξεργασία δεδομένων χρηστών.
Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά και λίγα Γερμανικά.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!