Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο ΕΥΚ Δράμας

Με αναφορές στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων

0
1286

Με αναφορές στους αγώνες των εργαζομένων που συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους εκπρόσωποι των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Δράμας συναντήθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε το ΕΥΚ Δράμας αποδίδοντας παράλληλα φόρο τιμής στα θύματα και τους αγωνιστές της εργατικής τάξης.

Στην ίδια συγκέντρωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν και εκπρόσωποι πολιτικών και αυτοδιοικητικών παρατάξεων, κομμάτων όπως και εκπρόσωποι όλων των σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων που εκπροσωπεί το Εργατικό Κέντρο Δράμας.
Αμέσως μετά την συγκέντρωση που έγινε στο ΕΥΚ κατατέθηκαν στέφανα στο άγαλμα της Ελευθερίας στην μνήμη των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων στην σύγχρονη ιστορία.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας Γιώργος Σαβρίδης μίλησε για τον χαρακτήρα της ημέρας, λέγοντας ότι η εργατική πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα ο οποίος δεν σταμάτησε εδώ και 100 χρόνια, θυμίζοντας και τα 85 περίπου χρόνια λειτουργίας του Εργατικού Κέντρου Δράμας. Μίλησε για μεγάλες αδικίες σε βάρος των εργαζομένων που εντάθηκαν στα χρόνια των Μνημονίων. Είπε ότι στην διάρκεια των μνημονίων έχουν περάσει από το τιμόνι της χώρας περίπου 4 κυβερνήσεις που έταξαν πολλά, όπως και η σημερινή κυβέρνηση, που έδωσε ελπίδα αλλά την πήρε πίσω μέσα σε μια νύχτα όπως είπε, για να φέρει το τέταρτο μνημόνιο. Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν η εργαζόμενοι σήμερα, είπε ότι όσα έργα γίνονται στην χώρα αυτή την στιγμή γίνονται μόνο μέσω ΕΣΠΑ και την ίδια ώρα μία αριστερή (όπως λέει η ίδια) κυβέρνηση συνεχίζει να μιλάει για ελπίδα και ζητά και πάλι την ψήφο των πολιτών. Ο πρόεδρος του ΕΥΚ Δράμας μίλησε και για τις υποσχέσεις για αύξηση μισθού στα 750 ευρώ που τελικά δεν έγιναν πράξη…
Επίσης ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στα φαινόμενα βίας που εμφανίζονται εντός του συνδικαλιστικού χώρου, μιλώντας για το πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο και τα επεισόδια που καταγράφηκαν με στελέχη του ΠΑΜΕ …λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές θα επιμείνουν να λειτουργούν με δημοκρατία και κάλπες όπως το έχουν κάνει μέχρι τώρα…
Η απεργιακή συγκέντρωση κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο είναι το παρακάτω:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
“Στη Δράμα σήμερα, 1η Μάη 2019, συγκεντρωθήκαμε όλοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι του Νομού Δράμας για να τιμήσουμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που θυσιάστηκαν για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της Εργατικής Τάξης, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα, την Ελευθερία, την Ειρήνη και τα Εργασιακά Δικαιώματα.
Για μας, η ημέρα αυτή, είναι ορόσημο αγώνων, θυσιών και διεκδικήσεων, είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας. Η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.
Το 8ωρο, η μόνιμη και πλήρης εργασία, δικαιώματα για τα οποία η εργατική τάξη πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος έχουν στην πράξη καταργηθεί.
Οι δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε ελληνική οικογένεια, με την ανεργία, τον αποκλεισμό, τις άσχημες οικονομικές συνθήκες, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε εξάντληση των αντοχών και των ανοχών της.
Η δραματική εικόνα της αγοράς εργασίας, παρά την «Κυβερνητική προσπάθεια» να παρουσιαστεί βελτιωμένη έως και ικανοποιητική, έχει εντείνει το άγχος και την αγωνία των εργαζομένων, συντηρώντας ένα ζοφερό περιβάλλον.
Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.                                                                                   Την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις, την κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:
Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέρ-γων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση, εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.
Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.                                                 Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.
ME ΕΝΟΤΗΤΑ συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ μας
για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας,
για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!
Ενώνουμε τη φωνή μας με το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο τη ΓΣΕΕ που κάποια κόμματα επιχειρούν να την καπελώσουν και εν τέλει να μας φιμώσουν προκειμένου να καρπωθούν τους αγώνες μας και βροντοφωνάζουμε:
ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!!!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!